RECEPT ZA AJVAR BEZ CRVENIH PAPRIKA? Da, dobro ste pročitali, a tek će vas oduševiti ukus
Ovo je originalni recept za „srpski ajvar“, navodno objavljen 1915. u ratnom kuvaru.
Ipak, u receptu iz 1915. crvene paprika uopšte nema!
Ovo je originalni recept za „srpski ajvar“, navodno objavljen 1915. u ratnom kuvaru.
Možda vas zanima:
ZABORAVITE NA SVE DRUGE RECEPTE Ako još uvek niste napravili ajvar, odmah olovku u ruke, na ovaj način ćete ga spremiti za 20 minuta
Zimnica ne bi imala smisla bez ajvara, njega svi obožavaju. Evo najbržeg recepta za ajvar, brzo zapišite.
RECEPT ZA AJVAR SA OVIM SASTOJKOM JE NAJTRAŽENIJI U SRBIJI: Pikantna zimnica koja će vas zaludeti
Recept za ajvar sa senfom je najtraženiji u Srbiji, a ukus je toliko pikantan da ćete ga samo tako spremati za zimnicu
Možda vas zanima:
ZABORAVITE NA SVE DRUGE RECEPTE Ako još uvek niste napravili ajvar, odmah olovku u ruke, na ovaj način ćete ga spremiti za 20 minuta
Zimnica ne bi imala smisla bez ajvara, njega svi obožavaju. Evo najbržeg recepta za ajvar, brzo zapišite.
RECEPT ZA AJVAR SA OVIM SASTOJKOM JE NAJTRAŽENIJI U SRBIJI: Pikantna zimnica koja će vas zaludeti
Recept za ajvar sa senfom je najtraženiji u Srbiji, a ukus je toliko pikantan da ćete ga samo tako spremati za zimnicu
Možda vas zanima:
ZABORAVITE NA SVE DRUGE RECEPTE Ako još uvek niste napravili ajvar, odmah olovku u ruke, na ovaj način ćete ga spremiti za 20 minuta
Zimnica ne bi imala smisla bez ajvara, njega svi obožavaju. Evo najbržeg recepta za ajvar, brzo zapišite.
RECEPT ZA AJVAR SA OVIM SASTOJKOM JE NAJTRAŽENIJI U SRBIJI: Pikantna zimnica koja će vas zaludeti
Recept za ajvar sa senfom je najtraženiji u Srbiji, a ukus je toliko pikantan da ćete ga samo tako spremati za zimnicu
- Uzmi tri poveća modra patlidžana, meti ih na jaku žeravicu da se peku – sad uzmi 4 zelene paprike – babure i ispeci ih na ploči od ognjišta. Kad bude to pečeno, paprike meti u hladnu vodu, a patlidžan oljušti, ali pazi da meso od patlidžana ostane čisto.
A najbrži ajvar možete spremiti ovako.
- Uzmi paprike i skini gornju kožu, meti paprike i patlidžan u drvenu stupu, u kom je već utučeno 3-4 češnja bela luka, sve to zajedno dobro utuci sa drvenim tučkom, da bude podjednako sitno, saspi u činiju i dodaj tri-četiri glavice na trenici istrvena luka, osoli, sirćetom okiseli, meti tri četiri kašike fina zejtina, dobro sve to izmešaj, preli još malo zejtinom i nosi na sto. Ovako zgotovljen ajvar može se na hladovini održati više dana.
Šta vi mislite o ovom receptu? Da li ajvar moguć bez crvenih paprika?
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
Komentari(0)