BAŠ KAO KAD BAKA SPREMI Recept za supu sa knedlama koju voli svako dete u Srbiji
Ovaj recept uspeva i početnicima u kuhinji, a ako želite da knedle ispadnu bolje, jaja prvo umutite, a tek onda dodajte brašno i so.
Nedeljni ručak u Jugoslaviji nije mogao da se zamisli bez supe, a ona sa knedlama je bila omiljena.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
I dan dana je svi vole, a napravite je od pilećih grudi, krompira i šargarepe, a na kraju dodajte i prave domaćinske knedle. Ovaj recept uspeva i početnicima u kuhinji, a ako želite da knedle ispadnu bolje, jaja prvo umutite, a tek onda dodajte brašno i so.
Sastojci:
- 300-350 g pilećih grudi
- 3-4 krompira
- 2 crna luka
- 2 šargarepe
- 1 veza peršuna
- 1 veza mirođije
- Za knedle:
- 2 jajeta
- 70-80 g brašna
- 1/2 kašičice soli
Priprema:
U šerpu stavite meso, pa sipajte vodu i dodajte ceo crni luk i šargarepu. Samo oljuštite prethodno.
Kuvajte dok ne krene da ključa, a ako se pojavi pena, skidajte je. Zatim smanjite temperaturi i kuvaje još 20 minuta. Posolite po ukusu.
Za to vreme isekcajte crni luk, a šargarepu izrendajte, pa propržite. Iz supe izvadite meso, luk i šargarepu, pa dodajte krompir koji se oljuštili i isekli na kockice, kao i proprženi luk i šargarepu. Promešajte, pa vratite i meso, ali ga prvo iseckajte. Još smanjite temperaturu, pa napravite smesu za knedle.
Priprema knedli:
Umutite jaja sa brašnom i posolite. Kašičicu pokvasite u supi, pa uzimajte smesu i sipajte u supu. Poklopite i ostavite da se kuva još 5-7 minuta. Isključite šporet, dodajte seckanu mirođiju i peršun, pa promešajte. Poklopite i ostavite još 5-10 minuta, pa poslužite.
LAGAN A PREUKUSAN Zapečeni karfiol koji će vas oduševiti
Nekada poželimo da pojedemo nešto lagano bez mnogo kalorija a da je ukusno i zdravo. Zapečeni karfiol je idealan izbor za ovakav obrok.
ŠUMADIJSKI Tradicionalni recept za NAJBOLJI KAČAMAK koji ćete probati!
Kačamak je omiljeno srpsko jelo i svaki kraj ima neku svoju verziju, Šumadijski kačamak je ipak poseban zbog jednog sastojka.
OVAKO U LESKOVCU SPREMAJU SOČNE MEDALJONE PUNJENE KAČKAVALJEM: Baka otkrila recept od kog polazi VODA NA USTA
Napravite ukusan ručak i uživajte u jelu
VRANJANSKA PITA Samsa je stari recept ovog kraja koji svi OBOŽAVAJU!
Vranjanska samsa je tradicionalna pita karakteristična za jugoistočnu Srbiju, posebno za Vranje. Iako se često naziva “lisnatom pitom”, vranjanska samsa je zapravo prazna pita.
VINSKI PUTEVI SRBIJE Od Nemanjića do danas, na OVIM mestima ćete uživati u NAJBOLJIM UKUSIMA
Geografski položaj i klima Srbije omogućavaju stanovnicima iz gotovo svih delova zemlje da gaje vinovu lozu.
Komentari(0)