Počinje sezona jabuka: Evo kako da ih čuvamo, a da ne izgube hrskavost i slatkoću
Kraj leta i početak jeseni znači i smenu voća i povrća i dolazak sezone jabuka
Najbolje vreme za uživanje u njima je tokom prve berbe, septembra i oktobra, a evo kako da ih čuvate kako bi trajale što duže.
Kako čuvati cele jabuke?
Činija celih jabuka čini prelep sezonski prikaz na vašoj radnoj površini, ali će trajati samo između jedne i dve nedelje, u zavisnosti od sorte i sobne temperature, piše Real Simple. Za maksimalnu svežinu čuvajte posudu od direktne sunčeve svetlosti. Preporučuje se čuvanje jabuka u fioci na donjoj polici vašeg frižidera, ukoliko ih nećete odmah jesti.
Prilikom čuvanja u frižideru ili na bilo kom drugom mestu, vodite računa da ne čuvate jabuke pored drugog voća i povrća, jer jabuke sadrže gas etilen koji dovodi do bržeg sazrevanja ostalog voća i povrća. Jabuke takođe mogu da apsorbuju ukuse oko sebe, tako da nije preporučljivo čuvati jabuke pored receimo luka.
Možda vas zanima:
NIKAKO IH NEMOJTE KUPOVATI Evo kako da izaberete prave jabuke u prodavnici, jedna stvar je jako važna (VIDEO)
Ovakve jabuke drugačije i upadljivije sijaju, čak su i na dodir osetno glatke.
PREVRNUTI KOLAČ OD JABUKA: Ukus je čista FANTAZIJA, a sprema se toliko jednostavno da ga i deca mogu napraviti
Domaći kolač od jabuka i biskvita je tako ukusan i sočan da ga morate spremiti
Možda vas zanima:
NIKAKO IH NEMOJTE KUPOVATI Evo kako da izaberete prave jabuke u prodavnici, jedna stvar je jako važna (VIDEO)
Ovakve jabuke drugačije i upadljivije sijaju, čak su i na dodir osetno glatke.
PREVRNUTI KOLAČ OD JABUKA: Ukus je čista FANTAZIJA, a sprema se toliko jednostavno da ga i deca mogu napraviti
Domaći kolač od jabuka i biskvita je tako ukusan i sočan da ga morate spremiti
Možda vas zanima:
NIKAKO IH NEMOJTE KUPOVATI Evo kako da izaberete prave jabuke u prodavnici, jedna stvar je jako važna (VIDEO)
Ovakve jabuke drugačije i upadljivije sijaju, čak su i na dodir osetno glatke.
PREVRNUTI KOLAČ OD JABUKA: Ukus je čista FANTAZIJA, a sprema se toliko jednostavno da ga i deca mogu napraviti
Domaći kolač od jabuka i biskvita je tako ukusan i sočan da ga morate spremiti
Možda vas zanima:
NIKAKO IH NEMOJTE KUPOVATI Evo kako da izaberete prave jabuke u prodavnici, jedna stvar je jako važna (VIDEO)
Ovakve jabuke drugačije i upadljivije sijaju, čak su i na dodir osetno glatke.
PREVRNUTI KOLAČ OD JABUKA: Ukus je čista FANTAZIJA, a sprema se toliko jednostavno da ga i deca mogu napraviti
Domaći kolač od jabuka i biskvita je tako ukusan i sočan da ga morate spremiti
Možda vas zanima:
NIKAKO IH NEMOJTE KUPOVATI Evo kako da izaberete prave jabuke u prodavnici, jedna stvar je jako važna (VIDEO)
Ovakve jabuke drugačije i upadljivije sijaju, čak su i na dodir osetno glatke.
PREVRNUTI KOLAČ OD JABUKA: Ukus je čista FANTAZIJA, a sprema se toliko jednostavno da ga i deca mogu napraviti
Domaći kolač od jabuka i biskvita je tako ukusan i sočan da ga morate spremiti
Kako čuvati isečene jabuke?
Možda vas zanima:
NIKAKO IH NEMOJTE KUPOVATI Evo kako da izaberete prave jabuke u prodavnici, jedna stvar je jako važna (VIDEO)
Ovakve jabuke drugačije i upadljivije sijaju, čak su i na dodir osetno glatke.
PREVRNUTI KOLAČ OD JABUKA: Ukus je čista FANTAZIJA, a sprema se toliko jednostavno da ga i deca mogu napraviti
Domaći kolač od jabuka i biskvita je tako ukusan i sočan da ga morate spremiti
Možda vas zanima:
NIKAKO IH NEMOJTE KUPOVATI Evo kako da izaberete prave jabuke u prodavnici, jedna stvar je jako važna (VIDEO)
Ovakve jabuke drugačije i upadljivije sijaju, čak su i na dodir osetno glatke.
PREVRNUTI KOLAČ OD JABUKA: Ukus je čista FANTAZIJA, a sprema se toliko jednostavno da ga i deca mogu napraviti
Domaći kolač od jabuka i biskvita je tako ukusan i sočan da ga morate spremiti
Narezane jabuke su ukusna, zdrava užina, ali ne traju koliko celo voće. Da biste maksimalno iskoristili kriške jabuke, čuvajte ih u vrećici koja se može ponovo zatvoriti ili u hermetički zatvorenoj posudi za skladištenje hrane u frižideru.
Možete li zamrznuti jabuke?
Da, svakako možete čuvati jabuke u zamrzivaču, ali važno je napomenuti da smrzavanje gubi hrskavost.
Zamrzavanje degradira ćelijsku strukturu jabuke, slično kao i kod drugog voća. Ipak, zamrznute jabuke su idealne za upotrebu u pitama, kolačima, sosu od jabuka i puteru od jabuke. pnom vremenu pečenja.
ŠUMADIJSKI Tradicionalni recept za NAJBOLJI KAČAMAK koji ćete probati!
Kačamak je omiljeno srpsko jelo i svaki kraj ima neku svoju verziju, Šumadijski kačamak je ipak poseban zbog jednog sastojka.
OVAKO U LESKOVCU SPREMAJU SOČNE MEDALJONE PUNJENE KAČKAVALJEM: Baka otkrila recept od kog polazi VODA NA USTA
Napravite ukusan ručak i uživajte u jelu
VRANJANSKA PITA Samsa je stari recept ovog kraja koji svi OBOŽAVAJU!
Vranjanska samsa je tradicionalna pita karakteristična za jugoistočnu Srbiju, posebno za Vranje. Iako se često naziva “lisnatom pitom”, vranjanska samsa je zapravo prazna pita.
VINSKI PUTEVI SRBIJE Od Nemanjića do danas, na OVIM mestima ćete uživati u NAJBOLJIM UKUSIMA
Geografski položaj i klima Srbije omogućavaju stanovnicima iz gotovo svih delova zemlje da gaje vinovu lozu.
NAJUKUSNIJA STARINSKA POSLASTICA KOJA VRAĆA U DETINJSTVO: Mramorni kolač - brzo se sprema, a pojede se očas posla
Mramorni kolač je starinska poslastica koja vraća u detinjstvo
Komentari(0)