KARFIOL U TEGLI BEZ PASTERIZACIJE: Ne postoji prostiji recept - zdrava zimnica za hladne dane
Karfiol u tegli bez pasterizacija je zdrava zimnica, a recept je toliko prost da ćete se iznenaditi
Mnoge žene od karfiola prave najukusnije čorbe, salate, a možete dobiti i najbolju zimnicu od njega u teglama.
Načina za kiseljenje ima mnogo, domaćice se trude da svoje recepte čuvaju za sebe, ali ovaj je drugačiji jer ne treba da se obavlja pasterizacija.
Cele godine ćete moći da ga jedete uz bilo koja kuvana jela, pa i kao predjelo uz neko meze.
Priprema nije teška, a evo koji sastojci su vam potrebni za ovaj recept.
4 - 5 komada tegli
1/2 glavice karfiola
4 supene kašike himalajske soli
2 šolje vode
1 šolja šećera
1 šolja jabukovo sirće
Evo kako se sprema:
Prvo pripremamo rastvor, da bi bilo vremena da se rastopi - tako što u bokal sipamo 1 šolju jabukovog sirćeta, 2 šolje vode, beli šećer i 4 supene kašike himalajske soli i promešamo.
Operemo teglice, ređamo ih jednu do druge i rasporedimo sav karfiol gusto do vrha, karfiol smo prethodno oprali i iskidali na sitnije delove.
Takođe, važno je da nema crnih tačkica ili tamnih mrlja po glavicama, da ne bi to dovelo do procesa truljenja.
Zalijemo rastvorom do gore, malo pre prstenastog otvora teglice i dobro zaklopimo.
Dobro bi bilo da često promućkamo teglice, i tako nakon 3-4 nedelje ćemo dobiti božanstvenu turšiju - samo od karfiola - bez sterilizacije i bez aspirina!
Zdrava i veoma odgovarajuća zimnica uz ukusna zimska jela
PITA KROMPIRUŠA Jelo koje miriše na bakinu kuhinju
Pite svi volimo i rado jedemo, pa vam danas donosimo recept za krompirušu od gotovih kora koja će ukusom premašiti onu od domaćih, a sprema se brzo i lako.
USKORO STIŽE, NE PROPUSTITE OVO VOĆE Najbolje je za srce a deluje i protiv stresa i nesanice
Bobičasto voće bogato je vlaknima i čak može doprineti mršavljenju te poboljšati zdravlje srca i creva.
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
LAGAN A PREUKUSAN Zapečeni karfiol koji će vas oduševiti
Nekada poželimo da pojedemo nešto lagano bez mnogo kalorija a da je ukusno i zdravo. Zapečeni karfiol je idealan izbor za ovakav obrok.
ŠUMADIJSKI Tradicionalni recept za NAJBOLJI KAČAMAK koji ćete probati!
Kačamak je omiljeno srpsko jelo i svaki kraj ima neku svoju verziju, Šumadijski kačamak je ipak poseban zbog jednog sastojka.
Komentari(0)