SARMA ĆE IMATI POSEBAN ŠMEK SAMO AKO DODATE 1 VRSTU MESA: Domaćice ovaj RECEPT zapišite NA VREME
Svako sprema sarmu na svoj način, a ovaj recept će vas oduševiti
Spremite sarmu na drugačiji način koja će vas ukusom osvojiti za sva vremena.
Recept je toliko dobar da će vam od čitanja već krenuti voda na usta.
Sastojci:
1 glavica kiselog kupusa
Možda vas zanima:
OD OVOG BOLJEG NEMA Detaljan recept za sarme koji će oduševiti svaku domaćicu, nema šanse da vam ne uspe
Neki praktikuju krupne sarme, dok drugi vole sitnije, a sve je stvar u izboru liske.
PO RECEPTU ČUVENOG SRPSKOG KUVARA Evo kako da napravite najbolju sarmu, ključ je u jednom "neobičnom" sastojku
Sarma je često deo tradicionalnih obroka tokom zimskih meseci i tokom praznika.
Možda vas zanima:
OD OVOG BOLJEG NEMA Detaljan recept za sarme koji će oduševiti svaku domaćicu, nema šanse da vam ne uspe
Neki praktikuju krupne sarme, dok drugi vole sitnije, a sve je stvar u izboru liske.
PO RECEPTU ČUVENOG SRPSKOG KUVARA Evo kako da napravite najbolju sarmu, ključ je u jednom "neobičnom" sastojku
Sarma je često deo tradicionalnih obroka tokom zimskih meseci i tokom praznika.
Možda vas zanima:
OD OVOG BOLJEG NEMA Detaljan recept za sarme koji će oduševiti svaku domaćicu, nema šanse da vam ne uspe
Neki praktikuju krupne sarme, dok drugi vole sitnije, a sve je stvar u izboru liske.
PO RECEPTU ČUVENOG SRPSKOG KUVARA Evo kako da napravite najbolju sarmu, ključ je u jednom "neobičnom" sastojku
Sarma je često deo tradicionalnih obroka tokom zimskih meseci i tokom praznika.
300 g mlevenog mesa po želji
200 g suvih rebara
1 crni luk
200 g pirinča
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica soli
2 jaja
1 kašika mleve paprike
Priprema:
Odvojte meso od rebara i sitno iseckajte. Dodajte mleveno meso, crni luk iseckan na kockice, opran pirinač, so, biber, jaja i izmešajte. Stavite kašiku fila na ivicu lista kupusa i uvijte sarmu. Veliku šerpu podmažite uljem, na dno poređajte listove kupusa, pa ređajte sarme jednu do druge. Između njih uglavite kosti rebara i pokrijte sve listovima kupusa. Sipajte vodu da prekrije sarme i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri oko dva sata. Pred kraj dodajte mlevenu papriku i kuvajte još desetak minuta.
Prijatno!
POZNATE OD DAVNINA Konzumacija semenki od bundeve je veoma korisna za zdravlje, evo zašto
Semenke bundeve imaju mnogo korisnih svojstava za zdravlje i zbog toga se od davnina koriste u domaćoj medicini.
PREUKUSAN Pastirski gulaš iz vremena naših baka, slastan obrok koji nas vraća u detinjstvo
Pastirski gulaš podsetiće vas na prošlost, tradiciju i vreme kad se hrana spremala dugo i sa puno ljubavi.
PUNJENE PAPRIKE NA KAFANSKI NAČIN: Izdašan ručak za celu porodicu, mogu da stoje i do 3 dana, a ukus obara s nogu
Donosimo vam recept za punjene paprike na kafanski način, čiji ukus obara s nogu.
Uštipci sa kajmakom: Tradicionalni domaći recept za savršeni doručak
Uštipci su jedno od omiljenih jela u srpskoj kuhinji, idealni za doručak ili užinu. Ovo jednostavno i brzo jelo, uz dodatak kajmaka, donosi savršen spoj ukusa i hrskavosti. Pripremite se da osvojite srca vaših ukućana ovim domaćim receptom.
SPECIJALITET KAKAV SE SLUŽI SAMO U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Sada otkriven TAJNI RECEPT za gulaš sa MESOM i POVRĆEM
Isecite meso na kockice, pa stavite u šerpu u koju ste prethodno stavili 80 g putera
Komentari(0)