SVI PRAVE ISTU GREŠKU Stručnjak tvrdi da većina ljudi ne ume da skuva dobru kafu
Nedavno istraživanje pokazalo je da je optimalna temperatura za pripremu šoljice kafe između 90 i 96 stepeni, što znači da je voda direktno iz kuvala za vodu prevruća
Ako ste ljubitelj kafe, bez sumnje ste usavršili svoju rutinu kuvanja ovog mnogima omiljenog napitka. Možda ste osoba koja voli dve kašičice šećera ili vam je možda potrebna vrlo određena količina mleka da biste bili zadovoljni. U svakom slučaju, pokazalo se da većina nas krivo kuva kafu, tvrde stručnjaci. Iako ste možda više zabrinuti koju vrstu kafe imate ili je li iz mašine ili instant, pokazalo se da bi trebalo da obratimo više pažnje na temperaturu vode, prenosi Mirror.
S obzirom na to da su Google pretraživanja o tome kako napraviti ‘savršenu šoljicu kafe’ prošlog meseca porasla za 72%, InSinkErator je otkrio da su mnogi pogrešno kuvali kafu ceo svoj život. Mnogi ljudi pripremaju svoju instant kafu kod kuće koristeći kuvala koja vodu zagrevaju na oko sto stepeni, što znači da većina ljudi pogrešno priprema svoje omiljene tople napitke.
Nedavno istraživanje pokazalo je da je optimalna temperatura za pripremu šoljice kafe između 90 i 96 stepeni, što znači da je voda direktno iz kuvala za vodu prevruća. Umesto toga, stručnjaci iz InSinkEratora preporučuju da ostavite svoju prokuvanu vodu da se hladi oko pet minuta kako bi se spustila na savršenu temperaturu za kuvanje kafe. Kako biste bili još sigurniji da je vaša šoljica kafe spremna, stručnjaci savetuju korišćenje termometra, prenosi Večernji list.
Možda vas zanima:
EVO ŠTA ĆE SE DESITI AKO POPIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK: Ovo je jedina prava ISTINA, POSLUŠAJTE iz PRVE RUKE
Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
POSLE OVOGA VIŠE JE NIKADA NEĆETE BACATI Evo kako da na 4 načina iskoristite soc od kafe
Svakako, ovo je posebno značajno za ljubitelje kafe, ali i ekološki osvešćene ljude koji ne žele da zagađuju okolinu i trude se da sve iskoriste maksimalno, pre nego što bace.
Možda vas zanima:
EVO ŠTA ĆE SE DESITI AKO POPIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK: Ovo je jedina prava ISTINA, POSLUŠAJTE iz PRVE RUKE
Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
POSLE OVOGA VIŠE JE NIKADA NEĆETE BACATI Evo kako da na 4 načina iskoristite soc od kafe
Svakako, ovo je posebno značajno za ljubitelje kafe, ali i ekološki osvešćene ljude koji ne žele da zagađuju okolinu i trude se da sve iskoriste maksimalno, pre nego što bace.
Možda vas zanima:
EVO ŠTA ĆE SE DESITI AKO POPIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK: Ovo je jedina prava ISTINA, POSLUŠAJTE iz PRVE RUKE
Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
POSLE OVOGA VIŠE JE NIKADA NEĆETE BACATI Evo kako da na 4 načina iskoristite soc od kafe
Svakako, ovo je posebno značajno za ljubitelje kafe, ali i ekološki osvešćene ljude koji ne žele da zagađuju okolinu i trude se da sve iskoriste maksimalno, pre nego što bace.
Ako želite da skuvate savršenu šoljicu kafe, trebalo bi svakako dodati vodu pre mleka, kažu stručnjaci. Iako ljudi tvrde da dodavanje mleka pre vode sprečava da kafa zagori, stručnjaci upozoravaju da će to smanjiti note ukusa koje dolaze iz zrna kafe. Dodavanje mleka prvo takođe može sprečiti njihovo pravilno otapanje.
Kako biste što bolje napravili svoje tople napitke, ovo su optimalne temperature:
Kafa – 90 do 96 stepeni Celzijusa
Crni čaj – 90 do 98 stepeni Celzijusa
Zeleni čaj – 80 stepeni Celzijusa
Biljni čaj – 100 stepeni Celzijusa
Vruća čokolada – 71 do 85 stepeni Celzijusa
Kada bi se na Evroviziji birala hrana, evo na kom mestu bi bila Srbija
TasteAtlas bio je inspirisan Evrovizijom, zbog čega je napravio listu najbolje hrane u Evropi.
Vlasinska mućkalica: Srpski specijalitet od svinjetine i pileće džigerice! (RECEPT)
Čuvena mućkalica sa prostora Srbije, ali ne “Leskovačka”, već mućkalica od svinjetine i pileće džigerice zvana “Vlasinska mućkalica” specijalitet je našeg dana. Evo recepta za savršen srpski tradicionalni ručak!
PITA OD BUNDEVE Tradicionalana poslastica koju Srbi obozavaju!
Bundevara, poznata i kao pita od bundeve, je tradicionalno jelo koje se priprema u mnogim kulturama širom sveta. Ova ukusna poslastica ima različite varijacije i veoma je omiljena kod Srba pa vam danas donosimo stari recept za budevaru koju ćete stalno praviti.
RECEPT ZA ZDRAV BAKIN KOLAČ ĆE VAS ODUŠEVITI: Nećete zažaliti što ste pojeli više nego što je trebalo
Recept za zdrav bakin kolač će vas oduševiti
ZAPEČENI KROMPIR SA SLANINOM Starinski ali preukusan obrok za celu porodicu!
Krompir je svima omiljena namirnica, a ovo preukusno jelo će voleti svi članovi vaše porodice.
Komentari(0)