PRAVA ČOKOLADNA TORTA ZA KOJU NISTE ZNALI: Pored toga što je neodoljiva, lagana je i za pripremu! (RECEPT)
Kremasta, lagana, jednom rečju neodoljiva
Ova torta zaista zaslužuje naziv čokoladna torta, jer kada je budete jeli imaćete osećaj kao da ste upravo probali najbolju čokoladu ikada, kremasta, lagana, jednom rečju neodoljiva. Probajte i sami se uverite!
Sastojci:
8 jaja,
16 kašika šećera,
Možda vas zanima:
OVA TRI ZABORAVLJENA SLATKIŠA obožavala je cela Jugoslavija, danas retko ko ih pravi: Preukusni su i ove recepte morate da imate
Većina nas bez slatkog ne može, pa ako je tako, onda bar da bude naših ruku delo!
KO JOJ MOŽE ODOLETI Recept za penastu čokoladnu tortu koji je zaludeo domaćice u Srbiji, evo kako da je i vi napravite
Predlažemo recept za najpenastiju čokoladnu tortu koju ćete jesti, a nećete ni primetiti koje ste parče po redu pojeli, koliko je neodoljiva.
Možda vas zanima:
OVA TRI ZABORAVLJENA SLATKIŠA obožavala je cela Jugoslavija, danas retko ko ih pravi: Preukusni su i ove recepte morate da imate
Većina nas bez slatkog ne može, pa ako je tako, onda bar da bude naših ruku delo!
KO JOJ MOŽE ODOLETI Recept za penastu čokoladnu tortu koji je zaludeo domaćice u Srbiji, evo kako da je i vi napravite
Predlažemo recept za najpenastiju čokoladnu tortu koju ćete jesti, a nećete ni primetiti koje ste parče po redu pojeli, koliko je neodoljiva.
Možda vas zanima:
OVA TRI ZABORAVLJENA SLATKIŠA obožavala je cela Jugoslavija, danas retko ko ih pravi: Preukusni su i ove recepte morate da imate
Većina nas bez slatkog ne može, pa ako je tako, onda bar da bude naših ruku delo!
KO JOJ MOŽE ODOLETI Recept za penastu čokoladnu tortu koji je zaludeo domaćice u Srbiji, evo kako da je i vi napravite
Predlažemo recept za najpenastiju čokoladnu tortu koju ćete jesti, a nećete ni primetiti koje ste parče po redu pojeli, koliko je neodoljiva.
8 kašika brašna,
8 kašika ulja
8 kašika kakaa,
jedan ekstrat ruma,
400 gr čokolade,
200 gr mlečne čokolade,
200 gr čokolade za kuvanje,
500ml slatke pavlake,
2dcl mleka
Savet: Pre nego što počnete da mutite sastojke za koru, u šerpu istresite 500ml slatke pavlake i u nju stavite 400 gr čokolade iskidane na komade i stavite u kraj šporeta da se čokolada polako otapa, nikako na jakoj vatri! Ovo treba da se uradi ranije kako bi se čokolada u pavlaci istopila i sjedinila i ohladila jel se posle skroz ohlađena muti mikserom oko 5 minuta da bi se dobio fil.
Potrebno je:
Ispeći dve iste kore, svaku posebno, a ovo su sastojci za jednu koru koju ćete morati dva puta peći:
4 jajeta, 8 kašika šećera, 4 kašike brašna, 4 kašike ulja, 4 kašike kakao, pola praška za pecivo, drugu polovinu ćete da istresete kada budete pravili drugu koru, za koju je potrebno sve ovo isto gorene navedeno.
Kada se kore ispeku, treba da se ohlade, a potom se u 2 dcl mleka istrese rum i naprskaju se obe kore ravnomerno. Potom se muti ohlađena slatka pavlaka i čokolada i maže se pola na koru, preko koje se stavi druga kora, a ostatatak fila se iskoristi za premazivanje cele torte! Možete da je dekorišete kako želite prema svojoj želji!
Uživajte u jedinstvenom ukusu ove torte jel je ovo zaista prava čokoladna torta!
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
POZNATE OD DAVNINA Konzumacija semenki od bundeve je veoma korisna za zdravlje, evo zašto
Semenke bundeve imaju mnogo korisnih svojstava za zdravlje i zbog toga se od davnina koriste u domaćoj medicini.
PREUKUSAN Pastirski gulaš iz vremena naših baka, slastan obrok koji nas vraća u detinjstvo
Pastirski gulaš podsetiće vas na prošlost, tradiciju i vreme kad se hrana spremala dugo i sa puno ljubavi.
PUNJENE PAPRIKE NA KAFANSKI NAČIN: Izdašan ručak za celu porodicu, mogu da stoje i do 3 dana, a ukus obara s nogu
Donosimo vam recept za punjene paprike na kafanski način, čiji ukus obara s nogu.
Uštipci sa kajmakom: Tradicionalni domaći recept za savršeni doručak
Uštipci su jedno od omiljenih jela u srpskoj kuhinji, idealni za doručak ili užinu. Ovo jednostavno i brzo jelo, uz dodatak kajmaka, donosi savršen spoj ukusa i hrskavosti. Pripremite se da osvojite srca vaših ukućana ovim domaćim receptom.
SPECIJALITET KAKAV SE SLUŽI SAMO U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Sada otkriven TAJNI RECEPT za gulaš sa MESOM i POVRĆEM
Isecite meso na kockice, pa stavite u šerpu u koju ste prethodno stavili 80 g putera
Komentari(0)