UKUSNE STARINSKE BUHTLE: Originalni recept po kojem su ih pravile naše bake
Fine, starinske buhtle mogu biti ukusna večera uz šoljicu mleka ili čaja, ili slatki doručak za lepši početak dana.
Ovaj izuzetno zahvalan doručak priprema se u bezbroj verzija, važan je deo ponude u pekarama mnogih zemalja. Mi vam donosimo recept po kojem su buhtle pripremale naše bake, i koji je do danas ostao nenadmašan.
Sastojci:
Testo:
1/2 kg brašna,
Možda vas zanima:
STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
SLATKE POSNE KIFLICE SA PIVOM Starinski recept za fenomenalnu poslasticu
Kiflice izgledaju čarobno, a što je najvažnije brzo se prave, a namirnice najčešće imamo u kući.
Možda vas zanima:
STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
SLATKE POSNE KIFLICE SA PIVOM Starinski recept za fenomenalnu poslasticu
Kiflice izgledaju čarobno, a što je najvažnije brzo se prave, a namirnice najčešće imamo u kući.
Možda vas zanima:
STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
SLATKE POSNE KIFLICE SA PIVOM Starinski recept za fenomenalnu poslasticu
Kiflice izgledaju čarobno, a što je najvažnije brzo se prave, a namirnice najčešće imamo u kući.
Možda vas zanima:
STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
SLATKE POSNE KIFLICE SA PIVOM Starinski recept za fenomenalnu poslasticu
Kiflice izgledaju čarobno, a što je najvažnije brzo se prave, a namirnice najčešće imamo u kući.
Možda vas zanima:
STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
SLATKE POSNE KIFLICE SA PIVOM Starinski recept za fenomenalnu poslasticu
Kiflice izgledaju čarobno, a što je najvažnije brzo se prave, a namirnice najčešće imamo u kući.
Možda vas zanima:
STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
SLATKE POSNE KIFLICE SA PIVOM Starinski recept za fenomenalnu poslasticu
Kiflice izgledaju čarobno, a što je najvažnije brzo se prave, a namirnice najčešće imamo u kući.
Možda vas zanima:
STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
SLATKE POSNE KIFLICE SA PIVOM Starinski recept za fenomenalnu poslasticu
Kiflice izgledaju čarobno, a što je najvažnije brzo se prave, a namirnice najčešće imamo u kući.
Možda vas zanima:
STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
SLATKE POSNE KIFLICE SA PIVOM Starinski recept za fenomenalnu poslasticu
Kiflice izgledaju čarobno, a što je najvažnije brzo se prave, a namirnice najčešće imamo u kući.
Možda vas zanima:
STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
SLATKE POSNE KIFLICE SA PIVOM Starinski recept za fenomenalnu poslasticu
Kiflice izgledaju čarobno, a što je najvažnije brzo se prave, a namirnice najčešće imamo u kući.
Možda vas zanima:
STARINSKE RUŽICE IZ BAKINE SVESKE Savršene su uz čaj i kafu i mogu dugo da stoje
Starinske ružice sa orasima i pekmezom od šljiva.
SLATKE POSNE KIFLICE SA PIVOM Starinski recept za fenomenalnu poslasticu
Kiflice izgledaju čarobno, a što je najvažnije brzo se prave, a namirnice najčešće imamo u kući.
Punjenje:
što gušći pekmez od šljiva, kajsije ili čega već volite,
100 gr otopljenog maslaca
Priprema:
1. Kvasac umrviti u toplo mleko uz malo šećera i brašna, kad se kvasac zapeni, dodati ga brašnu kojem smo prethodno dodali i ostale sastojke. Dobro mešati dok testo ne postane glatko, a na opip malo mekše.
2. Nakon što se testo podigne, treba ga na pobrašnjenoj dasci razviti u ”roladu”. Seći komade široke otprilike dva prsta, rastanjiti ih i puniti pekmezom. Dobro je koristiti što gušći pekmez kako tokom pečenja ne bi iscurio, ili da vam se, dok jedete buhtle, ne bi slivao niz prste. Testo zamotati tako da se oblikuju knedlice. Svaku umočiti u rastopljeni maslac i slagati u pleh jednu do druge. Ne treba ih slagati pregusto jer kad se ispeku neće imati lep oblik. Kad ste gotovi ostavite još petnaestak minuta da se još malo podignu i pecite 25-30 minuta na 200 °C.
3. Kad su buhtle gotove, ostavite da se desetak minuta prohlade, onda ih vadite iz pleha i pospite šećerom u prahu.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
POSNA A SAVRŠENA Štrudla sa jabukama koju ćete brzo spremiti i svi će tražiti još, toliko je slasna!
Strasna nedelja posta je u toku, svi vernici su posvećeni molitvama, zajedništvu i opraštanju. Dok post traje deca pa i odrasli požele da se zaslade.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
Komentari(0)