PRAVO IZ BAKINE RERNE Polizaćete tepsiju kada probate kolač sa slatkim iz tegle, ukus vraća u detinjstvo (FOTO)
Kolač od slatkog iz tegle vratiće vas u detinjstvo.
Izaberite bilo koje slatko i uživajte u srpskoj fuziji ukusa.
Potrebno je:
Mere šolja od 200 gr.
Možda vas zanima:
SLATKIŠ KOJI VOLI CELA SRBIJA Recept koji će oduševiti celu porodicu
Nikad jednostavniji recept.
STARINSKI RECEPT ZA SLATKIŠ KOJI SVE GENERACIJE OBOŽAVAJU Napravite bakin kolač na ovaj način i neće biti greške
Uživaćete i vi, a i vaši gosti.
Možda vas zanima:
SLATKIŠ KOJI VOLI CELA SRBIJA Recept koji će oduševiti celu porodicu
Nikad jednostavniji recept.
STARINSKI RECEPT ZA SLATKIŠ KOJI SVE GENERACIJE OBOŽAVAJU Napravite bakin kolač na ovaj način i neće biti greške
Uživaćete i vi, a i vaši gosti.
3 jaja
100 gr šećera
1 šolja brašna
1 šolja griza
1 šolja jogurta
1/2 šolje ulja maslinovog
1 prašak za pecivo
korica limuna
100 gr suvog groždja u rumu
slatko iz tegle (bilo koje)
Priprema
Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno i griz za praškom za pecivo prosejano. Dodati ulje, jogurt, suvo groždje, limun korica i sve polako izmešati.
Pleh 22 cm podmazati i pobrašnjiviti pa sipati testo i poravnati. Povaditi voće iz slatkog i poredjati po testu i pritisnuti da padne na dno.
Peći na 190 stepeni C oko 50 minuta.
Posuti vanilin šećerom i prah šećerom po želji.
STARA MAĐARICA OTKRILA KAKO PRAVI NAJUKUSNIJI GULAŠ: Bez 1 vrste mesa ga ne sprema - trik zna samo iskusna kuvarica
Mađarska kuvarica otkrila da pravi najukusniji gulaš sa svinjetinom, a taj trik znaju samo profesionalci
SVEČANA ĐURĐEVDANSKA SALATA: Sprema se očas posla, a ukusnija je od bilo koje
Otkrivamo vam kako se pravi đurđevdanska salata, kraljica slavske trpeze.
RAPSODIJA UKUSA Sočni jagnjeći but, prste da poližeš
Vreme posta je iza nas, bogata trpeza je u svakoj slavljeničkoj kući, a mi vam donosimo recept za fenomenalno spremljen jagnjeći but, u slučaju da vam ponestane pečenja.
NAJLEPŠA POSLASTICA SA LEŠNIKOM ZA USKRS: Grilijaš torta - kremasta, raskošna, recept kakav samo može da se poželi
Grilijaš torta je najlepša poslastica sa lešnikom za Uskrs
POSNA PITA SA SUVIM ŠLJIVAMA Brzo se sprema a još brže jede
Post privodimo kraju, ali nikad nije na odmet neki brz a ukusan posni recept, naročito ako je poslastica u pitanju.
Komentari(0)