TRADICIONALNO JELO DIREKTNO SA „JUŽNE PRUGE “ Obožavaćete ovako pripremljenu leskovačku mućkalicu!
Ono što je karakteristično za mućkalicu, to je da meso treba da bude pečeno na roštilju, pre kuvanja u sosu od povrća.
Leskovačka mućkalica ili đuveč s mesom?
Ono što je karakteristično za mućkalicu, to je da meso treba da bude pečeno na roštilju, pre kuvanja u sosu od povrća.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI SRPSKI SPECIJALITETI SVE TRAŽENIJI Gotova jela za ljude koji nemaju vremena da kuvaju
Sve su traženija gotova i kuvana jela za poneti, a naročito jela tradicionale srpske kuhinje, kažu u firmama koje se bave keteringom.
ZA OVIM ŽITOM VLADA OGROMNA POTRAŽNJA Srpsko seme raži čuva se u Svetskom trezoru biljaka na udaljenom norveškom ostrvu
Umesto pšenice i kukuruza, Milovan Langović iz prijepoljskog sela Babine, godinama unazad na svojim parcelama smeštenim na oko 1.000 metara nadmorske visine seje strna žita.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI SRPSKI SPECIJALITETI SVE TRAŽENIJI Gotova jela za ljude koji nemaju vremena da kuvaju
Sve su traženija gotova i kuvana jela za poneti, a naročito jela tradicionale srpske kuhinje, kažu u firmama koje se bave keteringom.
ZA OVIM ŽITOM VLADA OGROMNA POTRAŽNJA Srpsko seme raži čuva se u Svetskom trezoru biljaka na udaljenom norveškom ostrvu
Umesto pšenice i kukuruza, Milovan Langović iz prijepoljskog sela Babine, godinama unazad na svojim parcelama smeštenim na oko 1.000 metara nadmorske visine seje strna žita.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI SRPSKI SPECIJALITETI SVE TRAŽENIJI Gotova jela za ljude koji nemaju vremena da kuvaju
Sve su traženija gotova i kuvana jela za poneti, a naročito jela tradicionale srpske kuhinje, kažu u firmama koje se bave keteringom.
ZA OVIM ŽITOM VLADA OGROMNA POTRAŽNJA Srpsko seme raži čuva se u Svetskom trezoru biljaka na udaljenom norveškom ostrvu
Umesto pšenice i kukuruza, Milovan Langović iz prijepoljskog sela Babine, godinama unazad na svojim parcelama smeštenim na oko 1.000 metara nadmorske visine seje strna žita.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI SRPSKI SPECIJALITETI SVE TRAŽENIJI Gotova jela za ljude koji nemaju vremena da kuvaju
Sve su traženija gotova i kuvana jela za poneti, a naročito jela tradicionale srpske kuhinje, kažu u firmama koje se bave keteringom.
ZA OVIM ŽITOM VLADA OGROMNA POTRAŽNJA Srpsko seme raži čuva se u Svetskom trezoru biljaka na udaljenom norveškom ostrvu
Umesto pšenice i kukuruza, Milovan Langović iz prijepoljskog sela Babine, godinama unazad na svojim parcelama smeštenim na oko 1.000 metara nadmorske visine seje strna žita.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI SRPSKI SPECIJALITETI SVE TRAŽENIJI Gotova jela za ljude koji nemaju vremena da kuvaju
Sve su traženija gotova i kuvana jela za poneti, a naročito jela tradicionale srpske kuhinje, kažu u firmama koje se bave keteringom.
ZA OVIM ŽITOM VLADA OGROMNA POTRAŽNJA Srpsko seme raži čuva se u Svetskom trezoru biljaka na udaljenom norveškom ostrvu
Umesto pšenice i kukuruza, Milovan Langović iz prijepoljskog sela Babine, godinama unazad na svojim parcelama smeštenim na oko 1.000 metara nadmorske visine seje strna žita.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI SRPSKI SPECIJALITETI SVE TRAŽENIJI Gotova jela za ljude koji nemaju vremena da kuvaju
Sve su traženija gotova i kuvana jela za poneti, a naročito jela tradicionale srpske kuhinje, kažu u firmama koje se bave keteringom.
ZA OVIM ŽITOM VLADA OGROMNA POTRAŽNJA Srpsko seme raži čuva se u Svetskom trezoru biljaka na udaljenom norveškom ostrvu
Umesto pšenice i kukuruza, Milovan Langović iz prijepoljskog sela Babine, godinama unazad na svojim parcelama smeštenim na oko 1.000 metara nadmorske visine seje strna žita.
Možda vas zanima:
TRADICIONALNI SRPSKI SPECIJALITETI SVE TRAŽENIJI Gotova jela za ljude koji nemaju vremena da kuvaju
Sve su traženija gotova i kuvana jela za poneti, a naročito jela tradicionale srpske kuhinje, kažu u firmama koje se bave keteringom.
ZA OVIM ŽITOM VLADA OGROMNA POTRAŽNJA Srpsko seme raži čuva se u Svetskom trezoru biljaka na udaljenom norveškom ostrvu
Umesto pšenice i kukuruza, Milovan Langović iz prijepoljskog sela Babine, godinama unazad na svojim parcelama smeštenim na oko 1.000 metara nadmorske visine seje strna žita.
Time mućkalica dobija svoj karakteristični ukusu i miris
Sastojci:
500 g svinjskog vrata pečenog na roštilju,
1 veći crveni luk,
2 sveže paprike,
1 ljuta sveža paprika,
1 kg svežeg paradajza,
ulje, so i biber po ukusu.
Napomena:
Možete koristiti i druge vrste mesa osim svinjskog, a takođe možete dodati i pečene slanine i kobasice, ne može da škodi. Svakako je ovo jelo od ostataka ili jelo koje je idealno da potrošite ostatke mesa pečenog na roštilju. Van sezone paradajza, možete da koristite konzervirani paradajz, ili sok ili pire od paradajza.
Priprema:
U tiganj stavite iseckanu slaninu. Kada slanina počne da se topi dodajte dodajte na rezance isečen crni luk. Kada luk zastakli, dodajte na isti način isečenu papriku i paradajz. Sve posolite pobiberite i kuvajte poklopljeno na laganoj vatri desetak minuta, nakon tog vremena dodajte meso isečeno na rezance i kuvajte sve zajedno još desetak minuta ili dok se sos ne zgusne.
Poslužite uz testeninu, proju, projaru, kačamak, pire krompir, ili samo uz parče hleba ili lepinje.
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
POSNA A SAVRŠENA Štrudla sa jabukama koju ćete brzo spremiti i svi će tražiti još, toliko je slasna!
Strasna nedelja posta je u toku, svi vernici su posvećeni molitvama, zajedništvu i opraštanju. Dok post traje deca pa i odrasli požele da se zaslade.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
Komentari(0)