Komplet lepinja proglašena najboljim doručkom na svetu: U top 30 je i burek sa sirom FOTO

Lepote Srbije

18:00

Aktuelno 0

Renomirani kulinarski sajt Taste Atlas napravio je listu najboljih doručaka na svetu.

komplet lepinja
Shutterstock

Užička komplet lepinja, specijaltitet u kom ćete uživati ako se nađete u zlatiborskom kraju, našla se na prvom mestu prestižne liste.

Sa prosečnom ocenom 4.8/5, gastronomski biser zlatiborskog kraja poneo je svetsku zlatnu medalju i tako iza sebe ostavio specijalitete iz Malezije i Brazila, prenosi Geokutak.

Osim prvog mesta, balkanska kuhinja je zauzela i naredne pozicije u top 30, pa su tako svoje mesto pronašli i burek koji je na osmom mestu, ali i srpski burek sa sirom na 27, dok je zeljanica na 29. mestu. Bosanska krompiruša je na 58, a naša gibanica na 75. mestu.

 

 

 

 

Despotovica

STREPELI OD POPLAVA U ovom gradu se uređuje korito reke i staze za šetnju

Aktuelno

16:00

16 maj, 2024

Gornji Milanovac - Reka Despotovica koja protiče kroz Gornji Milanovac u prošlosti je stanovnicima zadavala velike probleme, naročito usled priliva bujičnih voda sa Rudnika kada je neretko dolazilo do njenog izlivanja. Ružne slike poplava iz ovog dela Srbije konačno će postati prošlost jer je u planu potpuno uređenje rećnog korita, izgradnja dva brane na ulazu u Gornji Milanovac koje će maksimano smanjiti svaki rizik od poplava u budućnosti.

Malina

ZA BERBU CRVENOG ZLATA Oglasi za dnevnice od 4.000 dinara, smeštaj i hrana obezbeđeni! (FOTO)

Aktuelno

20:00

15 maj, 2024

Ivanjica - Iako se o otkupnoj ceni ali i rodu crvenog zlata u Srbiji još uvek polemiše, malinari ivanjičkog kraja su bez obzira na sve teškoće, već počeli da traže radnike. Oglasi za beračima već su preplavili društvene mreže i lokalne portale. Pronaći adekvatnu radnu snagu već godinama unazad nije nimalo lako, iako za nepunih mesec dana rada mogu dobro da zarade.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading