Gradi se nova saobaćajnica kroz čačanska sela, oštećena tokom izgradnje deonice auto-puta do Pakovraća

17:00

Aktuelno 0

Konačno kraj mukama meštana, tri godine su čekali

prijevor
rina

 U čačanskom selu Prijevor počelo se sa izgradnjom nove saobraćajnice, koja je stradala prilikom izgradnje deonice auto-puta Miloš Veliki. Ova saobraćajnica je dužine četiri i po kilometra i širine pet metara, a spaja sela Prijevor i Trbušane.

Kako je objasnio gradonačelnik Čačka, do sada je urađeno 5.000 metara oštećenog puta u Rakovi i oko 1,5 kilometar u Vranićima, trenutno je u toku izgradnja puta Prijevor – Trbušani, a u ostalim mesnim zajednicima, u kojima su oštećeni lokalni putevi, kao što su Gornja Gorevnica, Milićevci, Trbušani, Ljubić, Sokolići i najveća deonica u Pakovraću, izgradnja ili rekonstrukcija, zavisno od potrebe, počeće na proleće sledeće godine.

Ono što smo obećali mi iz lokalne vlasti, predstavnici Vlade RS, kao i ministar Goran Vesić, počinje da se ispunjava. Naime, 32 kilometra saobraćajnica koje su uništene u 11 mesnih zajednica, biće ili rekonstruisane ili, uglavnom, izgrađene nove. Investicija je vredna 81 milion dinara, rekao je za RINU gradonačelnik Todorović.

Do sada je urađeno 12 kilometara saobraćajnica, a još 20 kilometara, u pomenutim mesnim zajednicama, biće rekonstruisano ili građeno na proleće sledeće godine.

Pre svega, veliku zahvalnost dugujemo građanima koji su tri godine zaista trpeli loše uslove, ali su bili svesni da je u pitanju kapitalna investicija i hvala im neizmerno na strpljenju. Imali su probleme sa prašinom i blatom, ali smo napokon u situaciji da realizujemo ono što smo obećali, a to je da sve uništene saobraćajnice budi popravljene i budu i bolje nego što su bile pre početka izgradnje auto-puta – rekao je Todorović.

ivanjičke krave

Neverovatno - ovo ima samo u Srbiji: Goran kupio 16 krava i napravio veselje za 300 ljudi, pop došao i osveštao mu dupke punu štalu

Aktuelno

12:00

13 maj, 2024

Srbija je poznata po svojim velikim veseljima koja traju i po nekoliko dana. Tada se uživa u društvu, muzici i ukusnoj domaćoj hrani. I dok se razlozi za veselja u srpskom narodu već dobro znaju, jedan domaćin iz ivanjičkog sela podno planine Mučanj iznenadio je sve. Naime, Goran Kurćubić kupio je 16 krava, napunio je svoju štalu do poslednjeg mesta i odlučio je to da proslavi sa svojim komšijama, prijateljima i rodbinom. Napravio je veselje za pamćenje.

muzej košarke

Čačak dobija Muzej košarke, u toku završni radovi: Sportska legenda Radmilo Mišović poručuje - ovo je ogromna stvar za srpski sport

Aktuelno

11:00

13 maj, 2024

Grad na Moravi odavno je poznat kao grad košarke, jer su upravo u Čačku potekla neka od najvećih imena u sportu pod obručima. Sada se u samom centru grada pravi jedinstveni Muzej košarke, a u toku su završni radovi. Grad koji je iznedrio veliki broj reprezentativaca ne mora da brine ni za košarkaški podmladak, samim tim gradu na Moravi i jeste potrebna ustanova kakva je Muzej košarke upravo zbog legendi koje su ime Čačka odnele u svet. Košarkaše legende kao što su Radmilo Mišović, Dragan Kićanović i Željko Obradović imaće svoje posebno mesto u Muzeju košarke, njima će biti posevećen „Hol slavnih”.

Komentari(0)

Loading