VELIKA PROMENA SIMBOLA BEOGRADA Najveća srpska arena ponovo menja ime i to poslednji put

Lepote Srbije

17:00

Aktuelno 0

Sponzorsko ime nosiće zvanično do proleća 2024. godine, kada im ističe ugovor, a otada više neće biti drugih imena.

VELIKA PROMENA SIMBOLA BEOGRADA Najveća srpska arena ponovo menja ime i to poslednji put
Alo/Live Production

 

"Beogradska arena" je počela da prodaje ime još 2010. godine i tako je bilo do sada. Sponzorsko ime nosiće zvanično do proleća 2024. godine, kada im ističe ugovor, a otada više neće biti drugih imena, jer će opet postati "Beogradska arena", rekao je Šapić.

- Već u toku sutrašnjeg dana donećemo odluku da ona nikada više ne može da bude ni "Kombank" niti "Štark", ali ni "Koka-kola", "Hjundai", "Be-em-ve", "Mercedes" niti da nosi ime bilo kog drugog sponzora i kompanije. Takav princip važiće i za sve druge važne simbole grada, jer bi nekome moglo da padne na pamet da sutra "Beogradskoj tvrđavi" promeni naziv u "Koka-kola tvrđava" ili Beogradskom pobedniku u "Hjundai pobednik", a sve to samo kako bi se prihodovalo nekoliko desetina ili stotina hiljada evra više. Ukoliko volite svoj grad i poštujete ga, onda imena njegovih simbola ne prodajete bez obzira na cenu - naveo je Šapić.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

On se osvrnuo i na okruženje Srbije, navodeći primer glavnog grada Hrvatske, gde se najveća arena zove "Arena Zagreb", dok se u Budimpešti nalazi "Dunav arena".

- Oni sebe poštuju i svoje simbole neće prodavati čak ni svojim privrednicima, a kamoli našim, a onda njihovi privrednici dolaze ovde i kupuju naše simbole. Bilo bi zanimljivo da se "Arena Zagreb" zove "Knjaz Miloš arena" iako ta opcija, naravno, nikad nije ni postojala. E to neće više ni kod nas da postoji, ni za koga. Praksu iz 2010. godine ćemo promeniti. Ništa nemam lično protiv "Štarka", oni imaju svoj privatni biznis i jednaki su mi kao i svaki drugi strani privrednik, ali dok budem u poziciji da ja odlučujem, biće ovako. Mislim da simboli grada moraju da se čuvaju i, kao što rekoh, kada ugovor bude istekao u martu 2024. godine, on se više neće produžiti - istakao je Šapić u izjavi ispred ove najveće dvorane u Beogradu.

maketar

Neobična kolekcija od koje zastaje dah: Slobodan iz Užica godinama skuplja i sklapa makete automobila, da sastavi fiću bilo je potrebno čak 700 dana, ali nije odustao

Aktuelno

20:00

1 maj, 2024

Svaki kutak njegove kuće ispunjen je automobilima najpoznatijih brendova, mnoge od njih dobio je kao poklon dok je za nekim modelima išao čak u Nemačku. Slobodan Jakovljević iz Užica već godinama ima neobičan hobi i pravi je strastveni kolekcionar maketa autića. Strpljenje i upornost su osobine koje ga krase jer da bi sklopio maketu jedne fiće potrebno mu je čak 700 dana i dosta novca kako bi ona izgledala kao prava.

paratriatlonac

Za njega prepreka nema, sve ih uspešno ruši: Lazar je najuspešniji čačanski paratriatlonac, iako ima svega dva posto vida njegova svaka njegova medalja sija najsjajnije

Aktuelno

19:00

1 maj, 2024

Čovekovo zdravlje je pravi dragulj o kome često i ne razmišljamo, a zdrava spoljašnost često počinje iz unutrašnjosti o čemu svedoči i Lazar Filipović, uspešan patriatlonac koji vidi svega dva odsto. On je osoba zdravog duha i za njega ne postoje barijere, svaku prepreku uspešno predje uprkos hendikepu.

Komentari(0)

Loading