ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA: Evo kada treba da vratite kazaljke unazad

14:00

Aktuelno 0

Zimsko računanje vremena počinje u nedelju 29. oktobra

ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA: Evo kada treba da vratite kazaljke unazad
pixabay

Letnje računanje vremena završava se u nedelju, 29. oktobra u 03:00, pomerajući se jedan sat unazad, čime počinje zimsko računanje vremena.

Sat koji se pojavljuje dva puta između dva i tri sata 29. oktobra, zbog pomeranja za jedan sat unazad, prvi put je označen kao sat 2A, a drugi put kao sat 2B.

Evropska unija je pre nekoliko godina najavila da će ukinuti letnje i zimsko računanje vremena i usvojiti jedinstveno računanje vremena, ali to se još nije dogodilo.

Zimsko računanje vremena se prebacuje na svakog poslednjeg vikenda u oktobru u noći između subote i nedelje, dok se letnje računanje vremena prebacuje na poslednju nedelju u martu kada se vreme pomera za jedan sat unapred.

ivanjičke krave

Neverovatno - ovo ima samo u Srbiji: Goran kupio 16 krava i napravio veselje za 300 ljudi, pop došao i osveštao mu dupke punu štalu

Aktuelno

12:00

13 maj, 2024

Srbija je poznata po svojim velikim veseljima koja traju i po nekoliko dana. Tada se uživa u društvu, muzici i ukusnoj domaćoj hrani. I dok se razlozi za veselja u srpskom narodu već dobro znaju, jedan domaćin iz ivanjičkog sela podno planine Mučanj iznenadio je sve. Naime, Goran Kurćubić kupio je 16 krava, napunio je svoju štalu do poslednjeg mesta i odlučio je to da proslavi sa svojim komšijama, prijateljima i rodbinom. Napravio je veselje za pamćenje.

muzej košarke

Čačak dobija Muzej košarke, u toku završni radovi: Sportska legenda Radmilo Mišović poručuje - ovo je ogromna stvar za srpski sport

Aktuelno

11:00

13 maj, 2024

Grad na Moravi odavno je poznat kao grad košarke, jer su upravo u Čačku potekla neka od najvećih imena u sportu pod obručima. Sada se u samom centru grada pravi jedinstveni Muzej košarke, a u toku su završni radovi. Grad koji je iznedrio veliki broj reprezentativaca ne mora da brine ni za košarkaški podmladak, samim tim gradu na Moravi i jeste potrebna ustanova kakva je Muzej košarke upravo zbog legendi koje su ime Čačka odnele u svet. Košarkaše legende kao što su Radmilo Mišović, Dragan Kićanović i Željko Obradović imaće svoje posebno mesto u Muzeju košarke, njima će biti posevećen „Hol slavnih”.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading