Bila je i plavljena, ali se uvek dizala kao Feniks iz pepela i bila svetionik obrazovanja u maloj srpskoj varošici

12:00

Aktuelno 0

Srednja škola u Guči proslavila važan jubilej

srednja škola Guča
rina

Srednja škola u Guči proslavila je 65 godina svog postojanja, a ova ustanva tokom tih šest ipo decenija bila je čak i plavljena, ali se uvek dizala kao Feniks iz pepela. Povodom ovog jubileja, ali i proslavljanja 130 godina od Goračićke bune u Kulturnom centru u Guči održan je veličanstven program.

- Srednja škola "Dragačevo" je oduvek bila stub kulturne i javne delatnosti u opštini, a današnji program pokazao je mladost, talenat, želju za očuvanjem kulturne i istorijske baštine dragačevskog kraja, rekao je za RINU predsednik opštine Milivoje Dolović.

srednja škola Guča rina
 

Ovaj jedinstveni program ostvaren je u saradnji sa osnovnom školom u Goračićima, kao primer zajedništva u istom cilju, a to je sećanje na pretke i one koji su dali život za slobodu. Program su pripremili i nesebično darovali učenici SŠ "Dragačevo" i profesorka Neda Punoševac.

 

srpkinja sa zastavom

SRPKINJE MEĐU VIŠIM: Koja je prosečna visina žena u Evropi

Aktuelno

15:00

7 maj, 2024

Kao i cela planeta, tako je i Evropa tokom godina pretrpela značajne transformacije. Zahvaljujući novom tehnološkom napretku, evropski način života postao je zdraviji, što je jedan od ključnih faktora koji doprinose značajnom povećanju prosečne visine (pogotovo žena) u Evropi tokom prošlog veka.

Komentari(0)

Loading