Vasilije ostao bez sedam ovaca za jednu noć, jeziv dogadjaj kod Nove Varoši

17:00

Aktuelno 0

Divlje zveri mu došle na kućni prag i napravile horor

nova varoš
rina

Na stotinjak metara od kuće Vasilija Vitorovića iz sela Donja Bela Reka kod Nove Varoši, dogodio se pravi horor, kada su divlje zveri usmrtile čak sedam ovaca za jednu noć.

- One su se kretale oko štale svakoga dana, ostavljao sam im otvorena vrata da bi kad se smrači imale gde da prespavaju. Kada sam kući došao kasno u noć, samo jednu zatekao sam mrtvu u štali, ostalih nije bilo. Medjutim, tokom čitave noći u potoku u blizni kuće čule su se zveri kako zavijaju, ja dalje od kuće nisam smeo da idem - kazao je domaćin Vasilije Vitorović.

nova varoš rina
 

Agonija se te večeri nije završila, već sa prvim suncem ovaj vredni novovarošanin zatekao je još jeziviji prizor.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

- Kako ostale ovce nisu ujutru bile u štali, krenuo sam da ih tražim. Našao sam još šest ovaca rastrzanih u potoku nedaleko od moje kuće - priča Vasilije.

On ističe da je selo u strahu od napada divljih zveri koje haraju novovaroškim kraje, pa se sa prvim mrakom odmah sklanjaju u svoje kuće.

- Ja sam ceo slučaj prijavio policiji koja je došla i napravila zapisnik, a kasnije u došle ekipe iz Specijalnog rezervata Uvac, koje su odnele leševe mojih ovaca. Ja ću morati ponovo iznova da kupim desetak njih koje će da pasu na mojim livadama - zaključuje Vitorović.

Prema njegovim rečima, ovo nije usamljeni slučaj u ovom kraju. Nedavnom su se divlje zveri pojavile u još nekoliko domaćinstava i usmrtili najmanje osam domaćih životinja.

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Komentari(0)

Loading