Koliko je Čačanima potrebno novca mesečno i na šta ga najviše troše

18:00

Aktuelno 0

Prema rečima građana četvoročlanoj porodici potrebno je minimum 100.000 dinara mesečno

čačak
rina

- Supruga i ja mesečno potrošimo oko 60.000 dinara. Najviše novca ode za hranu, ona je mnogo skupa. Garderobu mnogo ne kupujemo, ali to se može naći poprilično povoljno, kaže za RINU stariji Čačanin i dodaje da će najavljeno sniženje ključnih životnih namirnica, kad se sve sabere ipak na kraju meseca biti značajno. 

Ukoliko je porodica brojnija, troškovi su naravno veći. Prema rečima građana četvoročlanoj porodici potrebno je minimum 100.000 dinara mesečno, što je izvodljivo ako oba bračna partnera rade. Ako je jedan bez posla, onda je jako teško.

čačak rina
 

- Srećom pa ne plaćamo kiriju. Za hranu i osnovne potrepštine potrebno nam je za dvoje dece minimum 100.000 dinara mesečno. Najteže je pred 1. septembar, kad se deca moraju spremiti za školu. Od novih patika, agarderobe do knjga, sve se kupuje, kažu Čačani.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Omladina koja živi kod roditelja bila je nešto skromnija, rekavši da im je za njihove potrebe, garedrobu i izlaske potrebno oko 50.000 dinara mesečno. Penzioneri se nadaju povećanju primanja, pa će, kako kažu i njima tada biti lakše.

čačak rina
 

- Za pristojan život u Čačku mesečno je potrebno od 80.000 do 100.000 dinara, sve ostalo je puko preživljavanje. Novac trošim na hranu najviše, dok se poplaćaju računi, dok se ispoštuju naši srpski običaji kad to treba i eto odoše pare, kaže još jedan stanovnik grada na Moaravi.

Despotovica

STREPELI OD POPLAVA U ovom gradu se uređuje korito reke i staze za šetnju

Aktuelno

16:00

16 maj, 2024

Gornji Milanovac - Reka Despotovica koja protiče kroz Gornji Milanovac u prošlosti je stanovnicima zadavala velike probleme, naročito usled priliva bujičnih voda sa Rudnika kada je neretko dolazilo do njenog izlivanja. Ružne slike poplava iz ovog dela Srbije konačno će postati prošlost jer je u planu potpuno uređenje rećnog korita, izgradnja dva brane na ulazu u Gornji Milanovac koje će maksimano smanjiti svaki rizik od poplava u budućnosti.

Malina

ZA BERBU CRVENOG ZLATA Oglasi za dnevnice od 4.000 dinara, smeštaj i hrana obezbeđeni! (FOTO)

Aktuelno

20:00

15 maj, 2024

Ivanjica - Iako se o otkupnoj ceni ali i rodu crvenog zlata u Srbiji još uvek polemiše, malinari ivanjičkog kraja su bez obzira na sve teškoće, već počeli da traže radnike. Oglasi za beračima već su preplavili društvene mreže i lokalne portale. Pronaći adekvatnu radnu snagu već godinama unazad nije nimalo lako, iako za nepunih mesec dana rada mogu dobro da zarade.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading