Ne treba vam ni dvorište, ni bašta - samo plastične kofice: Mlada Julijana pokazala da paradajz i paprika mogu odlično da rode u zatvorenim uslovima i to naopačke

12:00

Aktuelno 0

Trendovi se menjaju u svakoj oblasti, pa ni uzgoj povrća nije izuzetak. Svima je dobro poznato kako se to paprika i paradajz klasično uzgajaju, ali mlada Julijana Kuzmić dokazala je da može i drugačije, i to - naopačke. Verovali ili ne, paradajz i paprika se na ovaj način mogu gajiti veoma uspešno, na malom prostoru sa biljkom susedom.

bašta
rina

- Uredništvo Agrokluba čiji sam i ja deo, svakodnevno nalazi zanimljive priče iz oblasti agrara na koje sve načine mogu da se uzgajaju biljke savremene metode i slično. Tako smo jednom prilikom naišli na jedan video kako čeri paradajz može da se uzgaja naopačke, meni se to dopalo pa sam i sama morala da probam. Prvi put kad sam to radila uspelo mi je i ovaj drugi put sam uradila u gradskim uslovima i uspelo je“, kaže za RINU Julijana Kuzmić.

bašta rina
 

Ona ističe da je ovakav način uzgoja pogodan za stambene zgrade i za one koji nemaju prostora da biljke uzgajaju u baštama. Sve što je potrebno to je dobra volja, nekoliko plastičnih kofica raznih dimenzija, zemlja, rasad biljke i voda.

- Nisam htela da mi ostane prazan prostor u gornjem delu kofice, a u donjem je visio čeri paradajz. Istraživala dalje, pa gore posadila bosiljak jer je on dobar sused sa paradajzom a u drugoj kofici bila je ljuta papričica i takođe bosiljak. Moje biljke su preživele razne stresove jer mi je propao sistem za navodnjavanje dok sam bila na službenom putovanju ali uz puno truda ipak su mi preživele i rodile, naglašava Julijana.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

bašta rina

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Prema njenim rečima biljke treba zalivati svakoga dana obilno jer je kofica mala pa im je potrebno više vode. I ako ste sumnjali da ovakav način uzgoja nije moguć evo dokaza da ste pogrešili jer je Julijani rodio čeri paradajz naopačke a i papričica ljuta pa još naopaka.

Despotovica

STREPELI OD POPLAVA U ovom gradu se uređuje korito reke i staze za šetnju

Aktuelno

16:00

16 maj, 2024

Gornji Milanovac - Reka Despotovica koja protiče kroz Gornji Milanovac u prošlosti je stanovnicima zadavala velike probleme, naročito usled priliva bujičnih voda sa Rudnika kada je neretko dolazilo do njenog izlivanja. Ružne slike poplava iz ovog dela Srbije konačno će postati prošlost jer je u planu potpuno uređenje rećnog korita, izgradnja dva brane na ulazu u Gornji Milanovac koje će maksimano smanjiti svaki rizik od poplava u budućnosti.

Malina

ZA BERBU CRVENOG ZLATA Oglasi za dnevnice od 4.000 dinara, smeštaj i hrana obezbeđeni! (FOTO)

Aktuelno

20:00

15 maj, 2024

Ivanjica - Iako se o otkupnoj ceni ali i rodu crvenog zlata u Srbiji još uvek polemiše, malinari ivanjičkog kraja su bez obzira na sve teškoće, već počeli da traže radnike. Oglasi za beračima već su preplavili društvene mreže i lokalne portale. Pronaći adekvatnu radnu snagu već godinama unazad nije nimalo lako, iako za nepunih mesec dana rada mogu dobro da zarade.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading