MOLJCI SE UŽASNO PLAŠE: Stavite to u ORMAR i rešićete se NAJVEĆEG PROBLEMA

Lepote Srbije

15:00

Aktuelno 0

Trajno rešenje za moljce

MOLJCI SE UŽASNO PLAŠE: Stavite to u ORMAR i rešićete se NAJVEĆEG PROBLEMA
Shutterstock

Hranu nikada ne treba čuvati u kuhinjskim ormarićima iznad šporeta, jer moljci lako uđu unutra i polažu svoje larve. Male štetočine su veliki ljubitelji integralnih žitarica, posebno smeđeg pirinča, heljde, prosa i brašna.

Moljci ne podnose miris lavande, kedra i citrusa. Stavite kap ulja na vatu i stavite je u kuhinjske ormariće.

Ne podnose miris lavande i ulja limunske trave. Stavite kap eteričnog ulja na vatu u ormarićima za hranu.

Jednostavna zamka za moljce

Napravite privezak od komada drveta i kanapa, poprskajte drvo sa nekoliko kapi ulja i okačite privezak na vešalice u ormanu ili u kuhinjskom ormariću.

Sprej protiv moljaca

Potrebna vam je supena kašika alkohola, 30 kapi esencijalnog ulja lavande i 1 dcl destilovane vode. Dodajte sastojke navedenim redosledom u bocu, protresite pre upotrebe i poprskajte površinu polica i ormana nakon čišćenja.

Odbija ih miris lovorovog lista

Osim za pripremu ukusnih jela, lovorov list je odličan za odbijanje moljaca. Njegov intenzivan miris sprečiće moljce da uđu u orman ako ga stavite u prozračnu kesu ili celo lišće direktno na policu.

Despotovica

STREPELI OD POPLAVA U ovom gradu se uređuje korito reke i staze za šetnju

Aktuelno

16:00

16 maj, 2024

Gornji Milanovac - Reka Despotovica koja protiče kroz Gornji Milanovac u prošlosti je stanovnicima zadavala velike probleme, naročito usled priliva bujičnih voda sa Rudnika kada je neretko dolazilo do njenog izlivanja. Ružne slike poplava iz ovog dela Srbije konačno će postati prošlost jer je u planu potpuno uređenje rećnog korita, izgradnja dva brane na ulazu u Gornji Milanovac koje će maksimano smanjiti svaki rizik od poplava u budućnosti.

Malina

ZA BERBU CRVENOG ZLATA Oglasi za dnevnice od 4.000 dinara, smeštaj i hrana obezbeđeni! (FOTO)

Aktuelno

20:00

15 maj, 2024

Ivanjica - Iako se o otkupnoj ceni ali i rodu crvenog zlata u Srbiji još uvek polemiše, malinari ivanjičkog kraja su bez obzira na sve teškoće, već počeli da traže radnike. Oglasi za beračima već su preplavili društvene mreže i lokalne portale. Pronaći adekvatnu radnu snagu već godinama unazad nije nimalo lako, iako za nepunih mesec dana rada mogu dobro da zarade.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading