NEMA ŠANSE DA "LUCIFER" ZAOBIĐE SRBIJU Dva tropska talasa, čekaju nas pakleni dani

11:10

Aktuelno 0

Meteorolog Ivan Ristić kaže da iz Sahare kreće jezgro vrućeg afričkog vazduha

NEMA ŠANSE DA "LUCIFER" ZAOBIĐE SRBIJU Dva tropska talasa, čekaju nas pakleni dani
pixabay

Prema najavama meteorologa u Srbiju sledeće nedelje stiže afrički anticiklon koji donosi tropske temperature i iznad 40 stepeni.

Meteorolog Ivan Ristić kaže da iz Sahare kreće jezgro vrućeg afričkog vazduha.

- On prvo kreće na sever i za vikend će stići na Mediteran i tamo će se stacionirati i uticati na vreme u Evropi. U Tunisu, na Sardiniji će već za vikend tremperature biti preko 45 stepeni - rekao je Ristić.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Kako je dodao, uticaj Lucifera, odnosno tog afričkog anticiklona kod nas počinje već sledeće nedelje.

- Očekuje se porast temperatura za pet stepeni i kretaće se od 32 do 37. Već u sredu će biti 37 stepeni. Ne postoji nikakva šansa da nas Lucifer zaobiđe - rekao je Ristić i dodao pojedini delovi Srbije uopšte neće imati kišu čak dve nedelje.

Prema njegovim rečima, šanse za jake padavine postoje još dva dana, a nakon tog će dve sedmice Srbija biti po uticajem Lucifera.

- U drugoj nedelji, moguće su i temperature preko 40 stepeni. Kraj ovog anticiklina donosi ponovo pljuskove krajem jula. U avgustu se očekuju umerene temperature, a onda sredinom tog meseca ponovo tropski talas - rekao je Ristić.

Imaćemo, dodao je, 20 dana sa temperaturema preko 30 stepeni.

srpkinja sa zastavom

SRPKINJE MEĐU VIŠIM: Koja je prosečna visina žena u Evropi

Aktuelno

15:00

7 maj, 2024

Kao i cela planeta, tako je i Evropa tokom godina pretrpela značajne transformacije. Zahvaljujući novom tehnološkom napretku, evropski način života postao je zdraviji, što je jedan od ključnih faktora koji doprinose značajnom povećanju prosečne visine (pogotovo žena) u Evropi tokom prošlog veka.

Komentari(0)

Loading