Upoznajte Lazara koji svojim intelektom i talentima RUŠI GRANICE Daunovog sindroma: On je pesnik, plivač i profesionalni kuvar..

19:00

Aktuelno 0

Osobe rođene sa Daunovim sindromom imaju promenu na 21. paru hromozoma, gde umesto dva imaju tri hromozoma. Jedan od njih je Lazar Sretenović iz Pančeva, profesionalni kuvar, plivač i pesnik, ali pre svega veliki entuzijasta i boem.

Upoznajte Lazara koji svojim intelektom i talentima RUŠI GRANICE Daunovog sindroma: On je pesnik, plivač i profesionalni kuvar..
Printscreen/TV Prva

Upoznajte Lazu koji nije samo osoba koja boluje od Daunovog sindroma. On svojim intelektom, talentima i dobrotom ruši granice svoje bolesti. Lazar je, kao i njegovi drugari, član udruženja "Na pola puta", koje je ekipa "150 minura" nedavno posetila i mnogo toga naučila.

Lazar je u Udruženju angažovan za pravljenje raznoraznih ukrasa za dom i u tome uživa.

Potiče iz porodice, čija se majka tokom trudnoće redovno kontrolisala i nije bilo naznaka o bolestima. Ipak, nakon porođaja, roditelji su obavešteni da dete ima Daunov sindrom.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U bolnici im je preporučeno da dete predaju u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj u Beogradu, jer će, kako su naveli, "sa njim imati samo probleme". Međutim, roditelji su bez razmišljanja svoje dete odveli kući i tada su počeli da uživaju u porodičnim trenucima, ali i da se bore.

Lazar je odrastao u kvalitetnu mladu osobu, koja je pohađala redovnu osnovnu i srednju stručnu školu, uz svakodnevni rad sa defektologom i logopedom.

Mladić je uvek bio prihvaćen od društva, pogovoto od sveta sporta gde je Lazar postigao velike uspehe i nadmašio sva očekivanja...

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici. Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Trešnje

CRVENI SE CENTAR Rodile TREŠNJE u ovom srpskom GRADU kad im vreme nije

Aktuelno

18:00

28 april, 2024

Topola – Visoke temperature u martu i aprilu uslovile su ranu vegaticiju biljaka, a u mestima gde nije bilo jakog prolećnog mraza već su vidni i prvi plodovi na voćkama. Tako su prve majske trešnje koje kako im i sam naziv kaže, sazrevaju u maju, ove godine poranile petnaestak dana pa su zrele već polovinom aprila.

Komentari(0)

Loading