Božićni FILMOVI domaće kinematografije: Upotpunite vaše praznične trenutke ovim divnim pričama (VIDEO)

Lepote Srbije

16:00

Aktuelno 0

Uživajte u ovoj blagoslovenoj noći sa svojim najbližima...

Božićni FILMOVI domaće kinematografije: Upotpunite vaše praznične trenutke ovim divnim pričama (VIDEO)
Printscreen/Youtube/RTS

Božićni filmovi za on – line gledanje samo za vas! Okupite vašu porodicu i najmilije i uživajte u sjajnoj glumi i božićnoj atmosferi uz četiri naša predivna praznična filma!

Božićna euforija nas sve pokreće! Zato se okupimo i neka božićni filmski maraton počne!

1. UOČI BOŽIĆA

Nušićeve kratke pripovetke ponovo su poslužile kao savršena inspiracija za duhovite i maštovite božićne priče. Film Uoči Božića svojevrstan je vremeplov u tridesete godine prošlog veka. Ovo je jedna humana priča u kojoj jedno nahoče pronalazi porodicu i to baš na Badnji dan. Sredovečne roditelje koji su dobili priliku da se ostvare u ulozi roditelja glume Anita Mančić i Dragan Mićanović.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

2. BOŽIĆNA PEČENICA

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Ova duhovita priča pružiće publici priliku da uživa u humoru Stevana Sremca i njegovom smislu za detalj i karaktere u opisivanju običnih ljudi u Srbiji s kraja 19. veka. Slavljenje Božića je prilika da se, ne samo podsetimo na naše običaje i tradiciju, sopstvene mane i vrline, već i preterivanja, i da im se slatko nasmejemo.

Snalažljivi činovničić poštanskog nadleštva Jova Maksić nije slučajno pozvao na božićni ručak kao ”polaženika” svog mlađeg kolegu Paju…

Lepi običaji će se ovde preplitati sa smešnim situacijama, zgodna domaćica Kaja sa mladim polaženikom, a proradiće i domaćinova unapred smišljena igra kako da iskoristi situaciju za još jednu novčanu pozajmicu…

Pisac će nam ostaviti otvoreno pitanje: ko je ovde zapravo istinska božićna pečenica: prase ili mladi polaženik Paja?

Igraju: Svetislav Goncić, Branka Pujić, Dragiša Milojković, Boris Pingović, Mile Stanković i drugi.

3. BADNJI DAN

Advokat Svetozar Vujić, koga igra Boda Ninković, osim svog sluge i prijatelja Jovana, nema nikoga na Badnji dan. Više nije mlad i shvata da mu prolazi vreme. U trenutku dokolice kroz prozor na ulici spazi dve žene i jedno dete kako stoje na hladnoći. Odluči da ih pozove kod sebe da se ogreju uz trpezu dok je praznik. Saznajemo o njihovoj tužnoj priči i razlogu ostanka na ulici. Kroz razgovor devojke i advokata Vujića otkriva se vrlo šokantna istina o njihovoj sudbini u koju je upleten i sam advokat Vujić. Međutim, ljubav je ta koja pobeđuje sve nesporazume.

4. POLAŽAJNIK

Božićni TV film “Polažajnik” je komedija sa ljubavnim zapletom, čija je radnja smeštena u Beograd tridesetih godina prošloga veka. U idiličnoj predprazničkoj atmosferi začinje se i razrešava jedna intriga, jedna ljubav i konačno, jedna veridba. Devojka, za to vreme već malo okasnela sa udajom, brižni roditeljski par, dva udvarača, vešta služavka – to je društvo koje će zabaviti i ganuti gledaoce.
Autor teksta je Mirjana Lazić, koja je inspiraciju za svoju dramu našla u kratkoj Nušićevoj priči. Gledaoci će moći da uživaju u maestralnoj glumi Radmile Živković (majka), Feđe Stojanovića (otac), Bojane Stefanović (udavača), Dragana Mićanovića (šnajder Joca), Mladena Andrejevića (zvanični prosac) i Tamare Vučković (služavka).

Srećni praznici! Hristos se rodi.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Mnogi vozači greše: Znate li koji migavac se pali prilikom ulaska u kružni tok?

Aktuelno

19:00

17 maj, 2024

Kako se vozi u kružnom toku? Ko ima prednost u kružnom toku? Šta ako ulazni put ima jednu traku, kružni tok tri, a izlazni put dve trake? Da li onaj u unutrašnjoj traci kružnog toka ima prednost u odnosu na onoga u srednjoj ili spoljašnjoj traci kružnog toga, ima li pravo da ga „iseče“ i izađe gde poželi? I da li se, i zašto, daje migavac na kružnom toku? Većina vozača to ne radi.

Čačak

Nakon pola veka čekanja konačno dočekali rekonstrukciju ulice: Spas za 80 kuća u čačanskom naselju Ljubić, dvorišta i podrumi često su im bila pod vodom (FOTO)

Aktuelno

17:00

17 maj, 2024

Nakon skoro pola veka čekanja stanovnci ulice Savkovića kosa u čačanskom naselju Ljubić konačno su dočekali rekonstrukuciju prilaznog puta do njihovih kuća. Potpuno nova infrastruktura rešiće i dugogodišnji problem plavljenja dvorišta za oko 80 domaćinstava koja se ovde nalaze. Zoran Aćimović koji živi u Savkovića kosi, objašnjava da je ova rekonstrukcija od ogromnog značaja za sve meštane, jer su se mnoga domaćinstva nalazila ispod nivoa saobraćajnice, i uvek su nakon veliki kiša plavila dvorišta i podrumi.

Despotovica

STREPELI OD POPLAVA U ovom gradu se uređuje korito reke i staze za šetnju

Aktuelno

16:00

16 maj, 2024

Gornji Milanovac - Reka Despotovica koja protiče kroz Gornji Milanovac u prošlosti je stanovnicima zadavala velike probleme, naročito usled priliva bujičnih voda sa Rudnika kada je neretko dolazilo do njenog izlivanja. Ružne slike poplava iz ovog dela Srbije konačno će postati prošlost jer je u planu potpuno uređenje rećnog korita, izgradnja dva brane na ulazu u Gornji Milanovac koje će maksimano smanjiti svaki rizik od poplava u budućnosti.

Komentari(0)

Loading