SRPSKI TITAN MEĐU CRNIM DIVOVIMA Nije Novak jedini koji ispisuje stranice istorije! (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

14:00

Aktuelno 0

Dušan Domović Bulut ispisao je istoriju američke BIG 3 lige, najkvalitetnijeg basket 3×3 takmičenja na svetu, pošto je oborio rekord po broju asistencija u jednoj sezoni.

SRPSKI TITAN MEĐU CRNIM DIVOVIMA Nije Novak jedini koji ispisuje stranice istorije! (FOTO/VIDEO)
Printscreen/BIG3

Bulut je ostvario 36 uspešnih dodavanja i za dve asistencije oborio rekord legendarnog Leandra Barbose, i to sa utakmicom manje u odnosu na Brazilca.

Dušan Domović Bulut (Novi Sad, 23. oktobar 1985) srpski je profesionalni košarkaš koji je trenutno rangiran na 1. mestu na rang-listi košarkaša u kategoriji 3x3 basket od strane Međunarodne košarkaške federacije (FIBA). Smatra se za jednog od najboljih basketaša svih vremena.

Prosečno je beležio 5,1 asistenciju po meču.

“Iskreno, zadovoljan sam jer će ostati zabeležen i taj podatak, ali posebno mi je drago jer sam ja primarno napadač, nije dodavanje glavna stvar koju radim, ali zbog ekipe kako je sastavljena, moja pozicija se promenila i morao sam više pažnje da obratim na razigravanje. Prilagodio sam se i promenio način igre, ali ono što je najvažnije jeste da ekipa dobro igra”, ističe Bulut.

Osim individualnog učinka ostvaren je i veliki uspeh ekipe Elijenasa, gde je Bulut kapiten, jer su se plasirali u plej-of, među četiri najbolje ekipe.

“Ostavili smo mnogo bolje i iskusnije ekipe iza nas i nema dileme da je to za prvu godinu odličan uspeh. Ipak, svi u ekipi smatramo da možemo još bolje, jer imamo dosta prostora za napredak.”

Rival u polufinalu plej-ofa biće ekipa “Power”, koja je prošlogodišnji šampion i branilac trofeja.

“Oni su prošlogodišnji osvajači, doduše Džeret Džek je otišao u penziju i postao pomoćni trener Finiks Sansa. Ali, imaju ekipu koja je sklop iskusnih igrača i mladog pleja koji energetski vodi tim. Tu je i Erl Klark neverovatan u “izolacijama”, najbolji odbrambeni igrač lige, ističe se blokadama, ima najviše ukradenih lopti. Znaju ga i naši ljubitelji košarke, jer je igrao za Budućnost. Uspeli smo da ih pobedimo u ligaškom delu, nadamo se istom ishodu i u plej-ofu. Jasno je samo da idemo na pobedu”, ne krije Bulut.

Očekuje veliku borbu u polufinalu.

“Prvo da prođemo polufinale, jedna je utakmica. Ipak, nadam se da će naš timski način igre prevladati. Idemo korak po korak, želimo u finale, a onda u finalu je sve moguće”, sa mnogo optimizma poručuje Dušan Domović Bulut.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

maketar

Neobična kolekcija od koje zastaje dah: Slobodan iz Užica godinama skuplja i sklapa makete automobila, da sastavi fiću bilo je potrebno čak 700 dana, ali nije odustao

Aktuelno

20:00

1 maj, 2024

Svaki kutak njegove kuće ispunjen je automobilima najpoznatijih brendova, mnoge od njih dobio je kao poklon dok je za nekim modelima išao čak u Nemačku. Slobodan Jakovljević iz Užica već godinama ima neobičan hobi i pravi je strastveni kolekcionar maketa autića. Strpljenje i upornost su osobine koje ga krase jer da bi sklopio maketu jedne fiće potrebno mu je čak 700 dana i dosta novca kako bi ona izgledala kao prava.

paratriatlonac

Za njega prepreka nema, sve ih uspešno ruši: Lazar je najuspešniji čačanski paratriatlonac, iako ima svega dva posto vida njegova svaka njegova medalja sija najsjajnije

Aktuelno

19:00

1 maj, 2024

Čovekovo zdravlje je pravi dragulj o kome često i ne razmišljamo, a zdrava spoljašnost često počinje iz unutrašnjosti o čemu svedoči i Lazar Filipović, uspešan patriatlonac koji vidi svega dva odsto. On je osoba zdravog duha i za njega ne postoje barijere, svaku prepreku uspešno predje uprkos hendikepu.

Komentari(0)

Loading