reka lim

Bagerima, kamionima i čamcima se čisti smeće iz Lima: Ogromne količine otpada opet stigle u Srbiju iz Crne Gore, ekološka bomba samo što ne eksplodira

Aktuelno

11:00

16 april, 2024

Na reci Lim kod Nove Varoši, u prethodnom periodu veliki vodostaj reke doneo je ogromne količine smeća, koje je postavljena lančanica zaustavila u mestu Bistrica. Članovi Udruženja građana "Jastreb", tokom jučerašnjeg čitavog dana, sa teškom mehanizacijom uspeli su da uklone preko 50 kubika nagomilanog smeća.

rode

Iz vrele Afrike pravo u srce Srbije: Rode mogle da biraju bilo koje mesto na svetu ali su došle u Čačak, sve više parova dugonogih ptica letuje kraj Morave (FOTO)

Aktuelno

14:00

15 april, 2024

Kao i u godinama za nama, nekoliko parova roda odlučilo je da nakon dugog i napornog puta sa dna afričkog kontinenta, svoje leto provedu u dolini Morave. Tako se, pored nadaleko poznatih Mije i Antonija još nekoliko parova ovih dugonogih ptica vratilo svojim visoko postavljenim kućama u gradu Čačku.

Melisa i Zoran

ENGLESKINJA I SRBIN Englesku zamenili Srbijom, skućili se pa gase POŽARE, goste turiste i decu uče engleski

Zanimljivosti

18:00

14 april, 2024

Trideset godina provedenih u Engleskoj za Srbina, Zorana Đukića, bilo je dovoljno da shvati kako je njegov život ipak ovde. Sa suprugom Melisom, pre skoro deset godina doselio se u selo Tometino polje podno Maljena, a vikendica je postala njihov dom. Ovde su, kako kažu, mnogo srećniji i mirniji, a njihovi životi promenili su se iz korena od kad žive u ovoj čistoj prirodnoj oazi.