OVO DO SADA NIJE VIĐENO Napravili proslavu punoletstva svom sinu, a sav novac doniraće u humanitarne svrhe (FOTO/VIDEO)

Lepote Srbije

12:00

Manifestacije 1

Proslava punoletstva deteta jedan je od najvažnijih dana u životu svakog roditelja.

OVO DO SADA NIJE VIĐENO Napravili proslavu punoletstva svom sinu, a sav novac doniraće u humanitarne svrhe (FOTO/VIDEO)
FOTO:RINA/Napravili proslavu punolestva svom sinu za pamćenje

Ništa drugačije nije i u slučaju porodice Živković iz sela Kloka pored Topole, jer su sa ponosom proslavili 18. rođendanog svog sina. Ipak, ova porodica zadala je domaći zadatak mnogima i samo još jednom pokazala koliko je veliko njihovo srce. Oni su sav novac koji se skupio na velikom veselju odlučili da daju u humanitarne svrhe, a najpre na izgradnju crkve u selu u kojoj su se Jelica i Milinko venčali.

„Odlučili smo se da za rođendan našem sinu Mihailu okupimo sve rođake, prijatelje, drage ljude, neki su došli iz inostranstva, neki su odavde. Novac koji smo dobili izdvojićemo kako bi pomogli siromašnima, a doniraćemo i sumu za izgradnju poda u crkvi", rekla je ponosna majka Jelica Živković koja nije mogla da sakrije suze radosnice na svom licu.

OVO DO SADA NIJE VIĐENO Napravili proslavu punoletstva svom sinu, a sav novac doniraće u humanitarne svrhe (FOTO/VIDEO) FOTO:RINA/Napravili proslavu punolestva svom sinu za pamćenje
 

Međutim, oni koji ih poznaju kažu da ovo nije jedino dobro ili humano delo koje su Živkovići učinili. Mnogo puta su pomogli onima kojima je to bilo neophodno. Humanitarnim radom se bave oko dvadeset godina, od kako su otišli u Austriju. Do sada su osmeh na lice vratili siromašnima, deci bez roditelja i bolesnim mališanima. Pomagali su mnoge manastire.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

"Ljudi nam se javljaju sa raznih strana, udruže se i naši prijatelji, pa se tu sakupi sve što treba. Deca su nam došla posle 11 godina braka, išli smo u manastir Ostrog da nam čitaju molitvu, posle toga došao je Mihailo zatim i kćer Marija koja je i rođena na taj praznik, tako da će vam sada biti jasnije zašto je naše srce prepuno ljubavi, vere i humanosti“, priča glava porodice Živković.

OVO DO SADA NIJE VIĐENO Napravili proslavu punoletstva svom sinu, a sav novac doniraće u humanitarne svrhe (FOTO/VIDEO) FOTO:RINA/Napravili proslavu punolestva svom sinu
 

Njihov prvenac Mihailo nije ni jednog trenutka imao dilemu oko rođendanskog slavlja. Iako je mogao da bira bilo koje mesto na svetu gde će proslaviti rođendan, on je podržao ideju svojih roditelja i svečani ručak za goste upriličen je u jednom restoranu u Topoli.

„Njihova ideja za mene je bila iznenađenje, hvala Bogu nemam ništa protiv toga. Ako mogu nekom da pomognem, tada je i meni scre puno. Trenutno idem u srednju školu u Beču za građevinskog inžinjera, nastaviću stopama svojih roditelja. Srbiju volim više od bilo kog mesta, moje rodno selo, ceo ovaj kraj i uvek rado dolazim ovde“, kaže sada već punoletni Mihailo Živković.

OVO DO SADA NIJE VIĐENO Napravili proslavu punoletstva svom sinu, a sav novac doniraće u humanitarne svrhe (FOTO/VIDEO) FOTO:RINA/Napravili proslavu punolestva svom sinu za pamćenje
 

Veselje za ponos i pamćenje potrajalo je do kasnih sati, a gosti koji su se sabrali sa svih strana uveličali su ovaj poseban rođendan svako na svoj način. I nema sumnje da će se u malenoj varošici podno Oplenca dugo prepričavati ovo slavlje, a kako će biti za ispraćaj u vojsku ili ženidbu ostaje da vidimo.

Kako da dođete od Beograda do sela Kloka pogledajte na sledećoj mapi:

 

 

Izvor: RINA

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Maglič tvrđava

MAGLIČ GRAD-URANAK Dođite 29. i 30. aprila da osetite mistiku ove srednjovekovne tvrđave iz serije "Beležnica"!

Manifestacije

17:00

12 mart, 2024

Maglič je srednjovekovni zamak smešten u ibarskoj klisuri, 20 km južno od Kraljeva u Srbiji. Ovaj utvrđeni grad stoji na vrhu brda, oko kojeg reka Ibar pravi oštru okuku, čime podnožje brda okružuje sa tri strane. Zaravnjeni plato na kom je utvrđenje podignuto uzdiže se nekih stotinak metara iznad dna klisure i jedinog karavanskog puta koji je povezivao Moravsku dolinu i Kosovo polje.

Komentari(1)

Loading
Boyana

12.08.2022 13:44

Svaka Vam cast dobri ljudi! Bog neka Vas cuva i nagradi!