LISNATI PUŽIĆI SA SUVIM GROŽĐEM Savršeno slatko pecivo za sve prilike
Ako tražite jednostavan recept za desert koji će očarati vaše ukućane i goste, lisnati pužići sa suvim grožđem su pravi izbor.
Bilo da ih pripremate za doručak, užinu ili slatkiš uz kafu, ovi pužići su uvek dobrodošli na stolu. Jednostavni za pripremu, a bogati ukusom – idealni su za svaku priliku.
Sastojci:
1 svež kvasac
250 ml mleka
200 g suvog grožđa
100 g putera
5 šolja brašna
1 šolja (od 200 ml) vode
1/2 šolje ulja
3 kašike šećera
2 vanilin šećera
Priprema:
U mlako mleko stavite malo šećera i kvasac. Kad nadođe, zamesite testo sa brašnom, vodom, uljem i preostalim šećerom i ostavite na toplom jedan sat da nadođe. Premesite testo i podelite na dva dela. Svaki deo rastanjite u pravougaonik debljine pola centimetra, premažite rastopljenim puterom i stavite preko mešavinu vanilin šećera i suvog grožđa. Zarolajte testo kao rolat i isecite na parčiće debljine 2 cm. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje i svaki premažite rastopljenim puterom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40-50 minuta, tj. dok ne dobiju smeđu boju.
(Trpeza)
NAJBRŽE LJUŠĆENJE PAPRIKA: Trikovi koji skraćuju put do ajvara
Evo kako da oljuštite pečene paprike za tili čas
TITOV AJVAR U DVE BOJE: Po receptu čuvenog kuvara Škrbe
I Tito je voleo ajvar! Doživotni predsednik SFRJ i osvedočeni gurman uživao je u ukusnim zalogajima, a omiljena zimnica spremala mu se u dve boje.
NAPRAVITE NAJBOLJU SRPSKU SARMU: Naše bake su koristile OVE TRIKOVE za najukusnije jelo
Tradicionalna jela su nam omiljena i ništa se ne može porediti sa njima. Kada pomislimo na pripremu kuvanog kiselog kupusa, odmah se setimo da ga naše mame i bake prave na najukusniji način i da njihovu pripremu ne može da zameni nijedna druga.
ZLATIBORSKI RECEPT ZA KISELE KRASTVAČIĆE ZA KOJIM SU RUSI ODLEPILI: Ove korake DOMAĆICE SA PLANINE su dugo ČUVALE
Ovo je recept za kisele krastavčiće koji će vas oduševiti
Kako se pravi domaći PARADAJZ SOS? Dočekajte jesen spremni
Septemabr je vreme kada se u brojnim kuhinjama pripremaju zimnice
Komentari(0)