OVU BILJKU MORATE IMATI KOD KUĆE Zovu je "drvo novca", privlači uspeh, a obavezno je stavite na posebno mesto

Lepote Srbije

17:00

Zanimljivosti 0

Da li ste znali da prema pravilima ove filozofije, postoji biljka koja "privlači" novac i poslovne uspehe?

OVU BILJKU MORATE IMATI KOD KUĆE Zovu je "drvo novca", privlači uspeh, a obavezno je stavite na posebno mesto
Shutterstock

 

Možda ne verujete u feng šui, ali ova kineska veština - poznata i kao geomantija - mnogima donosi blagostanje i osećaj harmonije. Posebna prednost je što se stalno menja, baš kao i život.

Da li ste znali da prema pravilima ove filozofije, postoji biljka koja "privlači" novac i poslovne uspehe? U pitanju je drvce krasula (eng. jade plant; lat. crassula ovata), inače najpopularnije na našim prostorima.

Naravno da vam sama biljka, koju zovu "drvo novca", neće doneti pare i zagarantovanu uspešnu karijeru - ali kažu da "radi" po principu pozitivnih vibracija koje vas mogu motivisati da budete bolji u onome što radite i da, svakako, zaradite više novca.

OVU BILJKU MORATE IMATI KOD KUĆE Zovu je Shutterstock
 

Krasula ima mesnate listove, pozitivno utiče na posao i privlači energiju novca, a u Aziji se čak prenosi sa kolena na koleno, upravo zbog konotacije koja je prati: takođe, može biti lep poklon.

Neka verovanja nalažu da krasulu treba držati u glavnoj prostoriji u stanu/kući, jer bi ukućanima trebalo da donese više novca. Drugi nazivi za nju su i "dolar drvo" ili "parac", a ime je dobila zbog listova ovalnog oblika koji podsećaju na kovanice novca.

Posebno je bila popularna tokom devedesetih godina, onda je tražnja za krasulom pala, a sada se opet vraća "u modu", budući da se lako uklapa u gotovo svaki enterijer. Ako želite da ovom biljkom oplemenite kancelariju, imajte na umu da je krasula laka za održavanje:

- birajte saksiju sa rupicama

- ne izlažite je direktno sunčevoj svetlosti, ali krasula dobro podnosi letnje vreme

- zalivajte je jednom u dve nedelje

Sigurno se pitate odakle potiče verovanje da baš krasula privlači novac u dom? Kratko i jasno: iz kineske legende. Prema predanju, jedan siromah se molio bogovima da mu donesu bogatstvo. Kada se vratio na svoje imanje, zatekao je ovu biljku u zemlji, a niko nije znao otkud se tu stvorila niti odakle potiče.

Od tog momenta, seljaku se sve u životu preokrenulo i zaradio je mnogo novca zbog plodnog zemljišta. Legenda je postala deo feng šui filozofije, koja nalaže da svaka stvar u datom prostoru ima neku svoju energiju.

Ako želite napredak, potrebno je obezbediti dobar protok energije. To je i razlog zašto krasulu treba držati u hodniku sa desne strane, blizu ulazih vrata. Hodnik je, naime, mesto protoka energije u svakom domu, te je simbolično treba postaviti baš tu, kako bi novac tekao.

Mlada biljka krasula košta do 2.000 dinara.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

najpoznatiji prijepoljski neženja

KAKO ĆE SE SADA NAĆI SRODNU DUŠU Kralju paprike i poznatom neženji HAKOVAN PROFIL ZA ŽENIDBU

Zanimljivosti

21:00

5 maj, 2024

Prijepolje - Najpoznatiji neženja u prijepoljskom kraju, poznat i kao kralj paprike, Njegoš Stojadinović iz Prijepolja, stekao je veliku popularnost kao vredan domaćin koji ne beži od teških poslava, fino zarađuje od svog poštenog rada ali i traži svoju životnu pratilju. O svemu tome svoje prijatelje, ali i javnost izveštavao je preko svog facebook profila, ali sada mu je on hakovan i ovom prijepoljskom domaćinu hakeri su napravili veliki problem. On želi sada da apeluje na sve građane da povedu računa, kako im se ne bi desilo isto.

veridba na 3.000 hiljade metara

KAKAV GEST ČAČANINA Veridba na 3.000 metara nadmorske visine, baš na rođendan verenice (FOTO)

Zanimljivosti

20:00

5 maj, 2024

Čačak - Veridba je jedan od najlepših momenata za svaku devojku, ali i najstresnijih za budućeg mladoženju. Jer ipak je on taj od koga se očekuje da klekne i pita ono čuveno pitanje, dok drži prsten u ruci za svoju voljenu. I dok se veliki broj momaka još uvek najčešće odlučuje za veridbu na neki uobičajen način, Jovan Nikolić (25) iz Čačka želeo je da taj momenat ostane uspomena za čitav život.

Komentari(0)

Loading