ŠTA TREBA DA SE URADI SA BOGOJAVLJENSKOM VODICOM od prošle godine? Ovo je ustaljeni običaj
Vernici Srpske pravoslavne crkve danas proslavljaju veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje, posvećen uspomeni na krštenje Isusa Hrista u reci Jordan
Vernici Srpske pravoslavne crkve danas proslavljaju veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje, posvećen uspomeni na krštenje Isusa Hrista u reci Jordan
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici sutra slave Svetog Jovana Krstitelja - slavu brojnih kuća u Srbiji
Vernici sutra obeležavaju Bogojavljenje, veliki praznik za koji se vezuju brojni običaji.
Surova zima, neimaština i glad, stavili su Pilipendu pred veliko životno iskušenje, da li da nastavi život u bedi i umre kao pošten i častan čovek sačuvavši svoju veru i svoj obraz ili da prihvati tuđu veru i tako obezbedi sebi i svojoj ženi bolji život.
Predstavljamo vam odgovore na četiri pitanja o pravoslavlju, koji će vam objasniti šta znači biti pravoslavan i ko je pravi pravoslavac!
Nošenje brojanice na levoj ruci, kao i njeno držanje u levoj ruci prilikom molitve, je čisto praktična stvar. Nije simboličke ili kanonske prirode, te nas i ne obavezuje da moramo tako postupiti.
KAKO SAVLADATI DEPRESIJU - NE SMEMO DOPUSTITI SEBI DA SE RASLABIMO
Moje se srce neće smiriti dok mi ne obećaš da me nećeš voditi u Tursku, čak i kad bi me tamo i knjeginjom načinio. Više volim da budem ovde, makar i među poslednjim ženama.
Vernici danas slave svetog Serafima Sarovskog
Pravila pri pričešću, odevanju i ponašanju u hramu.
Toga dana u nekim krajevima Srbije spaljuju se ostaci badnjaka, a pored vasilica mese se i krofne u koje se, kao i za Božić, stavlja novčić
Nikako ga nemojte bacati u kantu ili ostavljati na ulici
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici obeležavaju praznik Svetih dvadeset hiljada mučenika nikomidijskih
Pomolite se na ovaj blag dan Gospodu Bogu za mir u duši.
Oglasio se vladika mileševski Atanasije
Veliki broj građana Srbije, svih vera i nacija, odlazi i traži pomoć kod „lažnih učitelja, a to su astrolozi, vračare i njima slični“, upozorava teolog Miloš Stojković
Božićna čestitka u susret velikom hrišćanskom prazniku