ŽENSKI ROBINZON KRUSO Kažu da je ovo najpametnija žena u Srbiji (FOTO/VIDEO)
„Ja kroz par godina“, mnogi su napisali na konto viralnog snimka ove gospođe koji je nasmejao Srbiju.
„Ja kroz par godina“, mnogi su napisali na konto viralnog snimka ove gospođe koji je nasmejao Srbiju.
Danas je hodanje po tresetištu zabranjeno, zbog velikog broja turista koji tu dolaze.
Dok srpska sela ostaju sve praznija, on je ostao da svojim rukama podigne dedovinu.
Nadomak Paraćina krije se prelepo izletište Grza, koje zaista obiluje bajkovitim živopisnim predelima.
"Ja sam davne 1973. godine na ovu planinu izveo jednog pastuva i kobilu".
Vekovima unazad meštani podno Divčibara žive od kamena, obrađuju ga i prodaju, a samo u ovom kraju mogu se pronaći i retke vrste stena.
Basijana je bila najveći rimski grad, tadašnje rimske provincije Panonija, u današnjem Sremu posle Sirmijuma, a njeni ostaci, koji se prostiru na 28 hektara, su pronađeni na lokalitetu Grad, nedaleko od Donjih Petrovaca kod Rume.
Sedmica koja je u toku posebna je po tome što se od ponedeljka do petka obeležava Dečija nedelja, koja je najveća nacionalna manifestacija koja za cilj ima zaštitu i promociju dečjih prava. Ove godine održava se pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba!?“
Turističko rekreativni kompleks Zlatibor, sa svojih 10.000 metara kvadratnih površine postavljanjem solarnih panela na krovu postao je energetski samoodrživ i mesto koje će u budućnosti biti centar sporstkog turizma na Zlatiboru.
Naše bake su celo leto pripremale zimnicu, kako koje voće dođe, one prave ili kompot ili pekmez, ili sirup sok ili slatko.
Jedan od najslavnijih vozova u istoriji železnica, ORIJENT EKSPRES, prolazio je kroz Beograd i Niš.
Grejna sezona samo što nije počela, a u trci za drvima, gasom i strujom zaboravljamo da je nekada vuna bila najčešći i najbolji izolator, a bez vunenih jorgana, prsluka i čarapa nije se moglo zamisliti ni jedno domaćinstvo.
Da dobre ideje uvek dobro prolaze najbolje dokazuje Dragan Tolić iz Čačka. Ovaj mladić pre dve godine ostvario je svoj dečački san i postao jedini vozač rikše u Srbiji, ali tu iznenađenjima nije bio kraj.
Narodna verovanja postala su deo tradicije, koja se prenosi sa kolena na koleno. Uglavnom je većina nas čula za neke od njih i pridržavamo se da se slučajno nešto loše ne bi dogodilo.
Crkva Svetog Preobraženja Gospodnjeg na Zlatiboru, po izgledu, naslanja se na tradiciju „Raške škole”
Suvo grožđe je odličan izvor energije. Ima dvostruko više antioksidansa od svežeg grožđa. Po tradiciji se suši na suncu, ali može i pomoću vode, da se veštački dehidrira.
Iako mnogi ne vole sir u slatkoj kombinaciji, ova će vam biti omiljena.