KROMPIR SALATA SA AROMATIČNIM ZAČINIMA: Najbolji prilog uz ribu - sočna, ukusna i lagana
Krompir salata sa aromatičnim začinima je najbolji prilog uz ribu jer je sočna, ukusna i lagana
Božićni post je u toku, a ako nemate više ideja šta da spremate za ručak, imamo sjajan predog za vas.
U ovom periodu najviše se jede riba, a još ako je oslić hrskav to je pun pogodak... prebranac, riblja čorba, razne posne testenine...
Ono što se kod nas jede kao ludo jeste krompir salata sa aromatičnim začinima.
Kao prilog ide uz mnoga jela, a najviše sada u ovim danima dok se posti i kada nemate puno vremena koje možete da provedete u kuhinji.
Sastojci i recept su tu:
so po ukusu
1 kg krompira
1 kašičica bibera
1 veza praziluka
1 kašičica tucane paprike
1/2 šolje seckanog peršuna
5-6 kašika maslinovog ulja
1/2 šolje seckane mirođije
sok od 1 limuna
Priprema je sledeća:
Krompir stavite u veću šerpu, prelijte vodom, dodajte so, kuvajte na srednjoj vatri dok ne proključa.
Procedite, pa kada se malo ohladi isecite ga na kockice.
U isceđen limunov sok dodajte malo soli, biber i tucanu papriku, pa promešajte.
Ubacite krompir i pomešajte sastojke.
U krompir salatu ubacite začine - seckani peršun, iseckan praziluk, iseckanu mirođiju.
Sve pomešajte, pa služite krompir salatu.
NAJUKUSNIJA STARINSKA POSLASTICA KOJA VRAĆA U DETINJSTVO: Mramorni kolač - brzo se sprema, a pojede se očas posla
Mramorni kolač je starinska poslastica koja vraća u detinjstvo
CRNO VINO Nećete verovati zašto je dobro da pijete ovaj MOĆNI NEKTAR!
Crno vino ima moćne antioksidante, a mnogi stručnjaci tvrde da njegovo umereno konzumiranje može imati zdravstvene prednosti.
TUFAHIJE Miris i ukus ORIJENTA, zaljubićete se u ovu fenomenalnu poslasticu
Tufahije su u naše krajeve stigle iz Persije, pretpostavlja se sa Osmanlijama. Ovaj prilično jednostavan ali izuzetno ukusan dezert se najbolje priprema od jabuka sorte Greni Smit.
TRIK SRPSKIH DOMAĆICA: Spremite pasulj za samo sat vremena
Naše domaćice koriste sledeće sastojke tokom kuvanja pasulja koji im pomažu da bude preukusan i spremljen za tili čas
BLITVA Kraljica zdravlja koju često treba imati na meniju, evo kako da je spremate
Blitva je povrće sa izuzetno visokim nutritivnim vrednostima i korisna je kako sirova, tako i kuvana.
Komentari(0)