OVO JE BIO NAJBOLJI KOLAČ U JUGOSLAVIJI: Čokolada, orah i keks - preukusan, a sastojci za svačiji džep (RECEPT)
Kolač sa čokoladom, orahom i keksom je bio jedan od najboljih, a on je preukusan i uopšte nisu skupi sastojci
Jugoslovenske specijalitete niko ne može da odbije, a naročito oni koje često budi nostalgija za tim periodom.
Od kuvanih jela, salata, torti, pa sve do kolača.
Ima mnogo poslastica koje su domaćice redovno pravile, a tako je ova jedna od njih.
Možda vas zanima:
OVA TRI ZABORAVLJENA SLATKIŠA obožavala je cela Jugoslavija, danas retko ko ih pravi: Preukusni su i ove recepte morate da imate
Većina nas bez slatkog ne može, pa ako je tako, onda bar da bude naših ruku delo!
SVAKI JUGOSLOVEN SE SEĆA OVOG KOLAČA, NE RAČUNA SE AKO GA NISI PROBAO: Danas se trkaju ko će pre DOĆI DO RECEPTA
U nekadašnjoj Jugoslaviji ručak nije mogao da se zamisli bez deserta, a to su uglavnom bili kolači od sastojaka koje su domaćice već imale u kući
Možda vas zanima:
OVA TRI ZABORAVLJENA SLATKIŠA obožavala je cela Jugoslavija, danas retko ko ih pravi: Preukusni su i ove recepte morate da imate
Većina nas bez slatkog ne može, pa ako je tako, onda bar da bude naših ruku delo!
SVAKI JUGOSLOVEN SE SEĆA OVOG KOLAČA, NE RAČUNA SE AKO GA NISI PROBAO: Danas se trkaju ko će pre DOĆI DO RECEPTA
U nekadašnjoj Jugoslaviji ručak nije mogao da se zamisli bez deserta, a to su uglavnom bili kolači od sastojaka koje su domaćice već imale u kući
Možda vas zanima:
OVA TRI ZABORAVLJENA SLATKIŠA obožavala je cela Jugoslavija, danas retko ko ih pravi: Preukusni su i ove recepte morate da imate
Većina nas bez slatkog ne može, pa ako je tako, onda bar da bude naših ruku delo!
SVAKI JUGOSLOVEN SE SEĆA OVOG KOLAČA, NE RAČUNA SE AKO GA NISI PROBAO: Danas se trkaju ko će pre DOĆI DO RECEPTA
U nekadašnjoj Jugoslaviji ručak nije mogao da se zamisli bez deserta, a to su uglavnom bili kolači od sastojaka koje su domaćice već imale u kući
Sastojci kao i uvek nisu skupi, a ukus je božanstven.
Reč je o kolaču sa orasima, čokoladom i keksom, a za ovaj recept je potrebno sledeće:
270 grama brašna
2 jajeta
100 ml ulja
60 g šećera
prašak za pecivo
125 g margarina
vanilin šećer
200 ml mleka
150 g mlevenih oraha
Preliv:
50 grama keksa
10 kašika šećera
6 kašika vode
150 grama čokolade
Ovako ide priprema:
Umutiti jaja sa šećerom i vanil šećerom. Zatim dodati otopljeni margarin, mleko umutiti, pa dodati brašno, orahe i prašak za pecivo. Sve fino sjediniti mikserom. Sipati u podmazan i pobrašnjen pleh i peći na 180-200°C.
Priprema za preliv:
U šerpu staviti mleko, margarin i šećer da provri. Kad provri skloniti sa šporeta dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi pa dodati mleveni keks.
Vruć kolač preliti vrućim prelivom. Ostaviti da se dobro ohladi. Preliv je redak, tako i treba.
Tajna najboljih ćevapa i pljeskavica: Ovo je savršena razmera mesa i začina
Bez obzira na godine ili gurmansko iskustvo, ćevapi i pljeskavice su omiljeni mesni delikates. Koliko god često posluženi na tanjirima trpeze, priprema ćevapa često je predmet rasprave.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
Komentari(0)