OVAKO SE PRIPREMA DOMAĆI MAKEDONSKI AJVAR: Bolji je od svakog SRPSKOG, evo u čemu je CAKA
Malo ko u Srbiji može zamisliti trpezu u hladnijim danima a da na njoj nema ajvar. Ovaj specijalitet od paprike decenijama unazad se pravi na podneblju Balkana, a mnogi su se složili da je najbolji onaj po makedonskoj recepturi.
Sastojci:
10 kg crvene paprike;
5 dcl ulja;
so po želji;
1 velika kašika šećera
Priprema:
Možda vas zanima:
RECEPT ZA AJVAR BEZ CRVENIH PAPRIKA? Da, dobro ste pročitali, a tek će vas oduševiti ukus
Ovo je originalni recept za „srpski ajvar“, navodno objavljen 1915. u ratnom kuvaru.
ZABORAVITE NA SVE DRUGE RECEPTE Ako još uvek niste napravili ajvar, odmah olovku u ruke, na ovaj način ćete ga spremiti za 20 minuta
Zimnica ne bi imala smisla bez ajvara, njega svi obožavaju. Evo najbržeg recepta za ajvar, brzo zapišite.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA AJVAR BEZ CRVENIH PAPRIKA? Da, dobro ste pročitali, a tek će vas oduševiti ukus
Ovo je originalni recept za „srpski ajvar“, navodno objavljen 1915. u ratnom kuvaru.
ZABORAVITE NA SVE DRUGE RECEPTE Ako još uvek niste napravili ajvar, odmah olovku u ruke, na ovaj način ćete ga spremiti za 20 minuta
Zimnica ne bi imala smisla bez ajvara, njega svi obožavaju. Evo najbržeg recepta za ajvar, brzo zapišite.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA AJVAR BEZ CRVENIH PAPRIKA? Da, dobro ste pročitali, a tek će vas oduševiti ukus
Ovo je originalni recept za „srpski ajvar“, navodno objavljen 1915. u ratnom kuvaru.
ZABORAVITE NA SVE DRUGE RECEPTE Ako još uvek niste napravili ajvar, odmah olovku u ruke, na ovaj način ćete ga spremiti za 20 minuta
Zimnica ne bi imala smisla bez ajvara, njega svi obožavaju. Evo najbržeg recepta za ajvar, brzo zapišite.
Papriku ispecite na ringli smederevca ili je ispecite u rerni, odmah nakon pečenja je stavljajte u plastične vrećice na par minuta kako bi omekšala što će olakšati skidanje kore. Kad se malo ohladi svaku papriku ogulite i očistite od semenki, pa ih složite u mrežastu vreću koju ćete zakačiti da bi se paprike ocedile (potrebno je najmanje 3 sata za ceđenje).
Patlidžane pecite isto kao paprike, potom ih isto kao paprike zadržite kratko u vrećici i potom ogulite, te ostavite da se cede.
Oceđene paprike i patlidžan sameljite na ručnom aparatu za mlevenje mesa, te sve prebacite u veliki lonac i stavite na laganu vatru. Tokom kuvanja smesu neprestano mešajte, a ulje postepeno dolivajte po 1 dcl svakih 20 minuta, mešajte neprestano jer ulje ne sme izbiti na površinu.
Način na koji je najlakše proveriti da li je ajvar gotov je prelaz drvenom kašikom po dnu lonca nakon čega se treba stvoriti put od kašike, tj. morete da vidite dno šerpe. Dok se ajvar kuva, potrebno je da pripremite tegle. Čiste tegle zagrejte u rerni na 50 stepeni i u njih sipajte ajvar dok je još topao.
Na vrh svake napunjene tegle stavite malo ulja i zatvorite poklopcem, te ostavite u kutiju i prekrijte sa stolnjakom ili nekim starim ćebetom da ih “utoplitr”. Ostavite ih prekrivene da se postepeno hlade 24 sata, te ih potom ostavite na hladno i mračno mesto.
(Srećna republika)
PUNJENE PAPRIKE NA KAFANSKI NAČIN: Izdašan ručak za celu porodicu, mogu da stoje i do 3 dana, a ukus obara s nogu
Donosimo vam recept za punjene paprike na kafanski način, čiji ukus obara s nogu.
Uštipci sa kajmakom: Tradicionalni domaći recept za savršeni doručak
Uštipci su jedno od omiljenih jela u srpskoj kuhinji, idealni za doručak ili užinu. Ovo jednostavno i brzo jelo, uz dodatak kajmaka, donosi savršen spoj ukusa i hrskavosti. Pripremite se da osvojite srca vaših ukućana ovim domaćim receptom.
SPECIJALITET KAKAV SE SLUŽI SAMO U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Sada otkriven TAJNI RECEPT za gulaš sa MESOM i POVRĆEM
Isecite meso na kockice, pa stavite u šerpu u koju ste prethodno stavili 80 g putera
Kada bi se na Evroviziji birala hrana, evo na kom mestu bi bila Srbija
TasteAtlas bio je inspirisan Evrovizijom, zbog čega je napravio listu najbolje hrane u Evropi.
Vlasinska mućkalica: Srpski specijalitet od svinjetine i pileće džigerice! (RECEPT)
Čuvena mućkalica sa prostora Srbije, ali ne “Leskovačka”, već mućkalica od svinjetine i pileće džigerice zvana “Vlasinska mućkalica” specijalitet je našeg dana. Evo recepta za savršen srpski tradicionalni ručak!
Komentari(0)