Kako se sprema prava TURSKA KAFA? Svi greše u poslednjem koraku
Turska ili domaća kafa jedna je od najpopularnijih na našim prostorima

Većina nas dan počinje sa kafom i dok je jedni piju na prazan stomak, drugi vole da svoju šoljicu kafe popiju nakon doručka ili uz kašičicu meda.
Svi, bez izuzetka, imaju svoju tehniku spremanja kafe. Ali prava, turska kafa se sprema na ovaj način:
- Prvo sipate vodu u šoljicu iz koje ćete da pijete kafu i tako izmerite količinu tečnosti.
- Vodu stavite u džezvu.
- Potom stavite u džezvu i 1 kašičicu šećera, ali ne mešate ništa.
- Zatim dodate 1 kašičicu kafe - isto ne mešate ništa.
- Zatim stavite džezvu na ringlu i tek kada voda počne da se zagreva, lagano promešajte kafu.
- Sačekajte da kafa počne da vri, a potom je sklonite sa ringle.
- Ne mešajte kafu, samo je sipajte u šoljicu.

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu
Komentari(0)