ČORBADŽIJSKO JELO Recept za čuveni srpski gulaš, nekad se služio samo kod imućnih domaćina
Ovaj obrok nekada je bio rezervisan isključivo za bogatu klasu. Donosimo vam recept za starinsko jelo u kojem ćete uživati

Sastojci:
- 500 g svinjetine
- malo ulja
- 1 crni luk
- 1 zelena paprika
- 300 g šampinjona
- 4 čorbadžijske paprike
- 1 šolja soka od paradajza
- 3 kisela krastavčića
- 50 ml belog vina
- 100 g sira
- 4 jajeta
- malo soli
- 1 kašičica mlevene paprike
- malo svežeg peršuna
Priprema
Meso sečemo na kockice i stavljamo u duboki tiganj sa ugrejanim uljem da se prži.
U njega dodajemo luk, očišćen i isečen na polumesece i zelenu papriku, isečenu na krugove.
Kuvamo tako 5 minuta i dodajemo pečurke isečene na kriške.
Promešamo i dodajemo isečene krastavce, paradajz i čorbadžijske paprike, krupnije isečene.
Jelo začinimo solju. Kuvamo tako oko 5 minuta, nakon toga sipamo vino.
Ostavljamo tečnost da ispari i odozgo na sastojke izmrvimo sir, i dobro promešamo.
U prženom jelu kašikom pravimo gnezda i u njih razbijemo jaja. Kad jaja pobele, jelo posipamo mlevenom paprikom i sitno iseckanim peršunom.
Čorbadžijske paprike su pržene paprike koje su pre termičke obrade stajale u marinadi od sirćeta, soli, šećera, belog luka, peršuna, mirođije i šargarepe.

Kako da prepoznate da li u trešnjama ima crva? Uz ovaj trik nikada nečete pogrešiti
Trešnje – zrele i mirisne – neodvojivi su deo vrelog leta

TAJNI RECEPT NAŠIH BAKA: Pogledajte šta su uvek stavljale u supu
Priprema je toliko jednostavna da svako dete može da je napravi

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.
Komentari(0)