Pohovane paprike sa sirom i kajmakom: Specijalni recept sa Skadarlije, jedan sastojak im daje poseban ukus
Srpske domaćice često zajedno sa paprikama, istovremeno pune i tikvice istim nadevom, i kuvaju ih zajedno (nalik dolmi u muslimanskoj tradiciji).
U Srbiji se ovo jelo pravi od paprike, pirinča i mesa. U Južnoj Srbiji se jelo naziva i butane šušpe a pravi se od suvih paprika. Takođe se u pirotskom okrugu puni paprika sa orasima i prazilukom.
Ovako spremljene paprike jedan su od specijaliteta koji se može pronaći i probati u kafanama u čuvenoj beogradskoj, boemskoj četvrti.
Pohovane paprike jedno su od onih jela koje je idealno rešenje za ručak na brzinu. Međutim, ako niste znali one su, spremljene na malo drugačiji način, jedan od specijaliteta koji mnogi rado naručuju u kafanama beogradske, boemske četvrti - Skadarliji.
Možda vas zanima:
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
TRIK SRPSKIH DOMAĆICA: Spremite pasulj za samo sat vremena
Naše domaćice koriste sledeće sastojke tokom kuvanja pasulja koji im pomažu da bude preukusan i spremljen za tili čas
Možda vas zanima:
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
TRIK SRPSKIH DOMAĆICA: Spremite pasulj za samo sat vremena
Naše domaćice koriste sledeće sastojke tokom kuvanja pasulja koji im pomažu da bude preukusan i spremljen za tili čas
Možda vas zanima:
Recept za zagorski specijalitet, jedno od omiljenih Titovih jela: I ne, nije kolač!
Najslasniji specijalitet iz Zagorja: Originalni recept za zagorske štrukle!
TRIK SRPSKIH DOMAĆICA: Spremite pasulj za samo sat vremena
Naše domaćice koriste sledeće sastojke tokom kuvanja pasulja koji im pomažu da bude preukusan i spremljen za tili čas
Donosimo vam recept za pohovane paprike sa sirom i kajmakom, čiji ukus neodoljivim smatraju ne samo domaći, već i mnogi strani turisti. Posebnu draž im daje susam koji se dodaje u nadev.
Sastojci:
8 oljuštenih pečenih paprika
150 gr kajmaka
2 kašičice susama
2 jaja
2 kašike brašna
3 kašike hlebnih mrvica (prezli)
1 dl ulja
Priprema:
Izgnječite sir i dodajte kajmak i susam, pa sve zajedno dobro izmešajte. Paprike posušite pa ih napunite smesom od sira, kajmaka i susama, tako što ćete u svaku staviti po punu supenu kašiku nadeva.
Brašno sipajte na jedan tanjir, umutite dva jaja, a prezle sipajte u posebnu posudu. Zagrejte ulje.
Papriku punjenu nadevom od sira, kajmaka i susama uvaljajte u brašno, u jaja, pa u prezle i pržite na zagrejanom ulju, na umerenoj temperaturi dok prezle ne dobiju lepu žućkastu boju.
Izvadite ih na tanjir, na koji ste stavili salvetu ili kuhinjski ubrus, koji će da upiju višak ulja.
Paprike poslužite tople uz majonez ili tartar sos.
Prijatno!
(Telegraf, vikipedija)
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
SPECIJALITET KAKAV SE SLUŽI SAMO U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Sada otkriven TAJNI RECEPT za gulaš sa MESOM i POVRĆEM
Isecite meso na kockice, pa stavite u šerpu u koju ste prethodno stavili 80 g putera
Kada bi se na Evroviziji birala hrana, evo na kom mestu bi bila Srbija
TasteAtlas bio je inspirisan Evrovizijom, zbog čega je napravio listu najbolje hrane u Evropi.
Vlasinska mućkalica: Srpski specijalitet od svinjetine i pileće džigerice! (RECEPT)
Čuvena mućkalica sa prostora Srbije, ali ne “Leskovačka”, već mućkalica od svinjetine i pileće džigerice zvana “Vlasinska mućkalica” specijalitet je našeg dana. Evo recepta za savršen srpski tradicionalni ručak!
PITA OD BUNDEVE Tradicionalana poslastica koju Srbi obozavaju!
Bundevara, poznata i kao pita od bundeve, je tradicionalno jelo koje se priprema u mnogim kulturama širom sveta. Ova ukusna poslastica ima različite varijacije i veoma je omiljena kod Srba pa vam danas donosimo stari recept za budevaru koju ćete stalno praviti.
RECEPT ZA ZDRAV BAKIN KOLAČ ĆE VAS ODUŠEVITI: Nećete zažaliti što ste pojeli više nego što je trebalo
Recept za zdrav bakin kolač će vas oduševiti
Komentari(0)