OSLIĆ IZ RERNE, TAJNA JE U MARINADI Više nikada nećete pržiti ribu u ulju, a nema ni neprijatnog mirisa u domu
Verujemo da kad je riba u pitanju, miris koji ostaje posle njene pripreme je najveći problem. Evo kako to zaobići.

Priprema je veoma jednostavna, nema suvišne masnoće, a ni neprijatnog mirisa u stanu. Verujemo da će vam se dopasti ovaj način pripreme oslića.
SASTOJCI:
2kg oslića
Marinada:
Možda vas zanima:

Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.

Posna paradajz čorba: Pravo okrepljenje za hladne dane
Jednostavna i brza priprema
Možda vas zanima:

Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.

Posna paradajz čorba: Pravo okrepljenje za hladne dane
Jednostavna i brza priprema
Možda vas zanima:

Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.

Posna paradajz čorba: Pravo okrepljenje za hladne dane
Jednostavna i brza priprema
1-2 limuna (sok od limuna)
2 kašičice suvog začina
1-2 kašičice soli
1 kašičica belog luka u granulama
1 kašičica bibera
2 kašičice ljute ili slatke crvene začinske paprike
100ml ulja
PRIPREMA:
Očišćene i izrezane komade uvaljati u marinadu i ostaviti da odstoje 15-20min. Svaki komad ribe uvaljati u kombinaciju brašna (200gr pšeničnog/200gr kukuruznog brašna).
Peći u zagrejanoj rerni na 200c 30min sa jedne i 20min s druge strane.
Pogledajte video recept sa pripremom:
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.

Krmenadle u neodoljivom saftu: Bakin recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda.
Komentari(0)