NEDELJNI RUČAK Najbolji recept juneće šnicle u saftu mekane kao puter
Uživajte u najboljem receptu za juneće šnice bez žila

Fenomenalan recept za nedeljni ručak koji će tokom hladnih dana sigurno obradovati ukućane.
Sastojci:
- 600 gr. junećih šnicli
- začini: so, ruzmarin, lovorov list, biber, crvena paprika, beli luk,
- koren celera,
- paprika
- luk
- šargarepa
- 50ml paradajz sosa
- brašno
Možda vas zanima:

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova
Priprema:
Šnicle stanjiti čekićem i začiniti sa obe strane: so + malo rzmarina. Iseckati povrće: 2 čena belog luka, malo korena celera, jednu papriku, jedan luk i 3 šargarepe. Dodati u tiganj i dinstati 5 minuta. Dodati 200 ml vode i ostaviti 15ak minuta da se dinsta, dok voda uvri.
Poredati šnicle u tiganj i propržiti sa povrćem par minuta s obe strane. Dodati 200 ml vode i ostaviti da se dinsta 15 - 20 minuta, dok voda skoro sasvim uvri. Okrenite meso povremeno.
Nakon prvih 20 minuta dinstanja dodati lovorov list i opet doliti 200 ml vode i 50 ml paradajz sosa -dinstati 15ak minuta. Treće dodavanje, opet 200 ml vode i opet dinstati 15 - 20 min
Izvaditi meso na tanjir, dodati 200 ml vode zadnji put i začine po želji : sol, biber i crvenu papriku, vratiti meso i dinstati 20 minuta. Pomešati 1 supenu kašiku brašna i 400 ml vode, dodati i kuvati 15 minuta i naša junetina je gotova.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

Punjene paprike sa slaninom, ovaj specijalitet treba probati: Bakin recept nema konkurenciju, prste da poližete
Lako za pripremu, a neodoljivo ukusno.

Sočna baklava sa orasima puna nadeva: Bakin recept kojem apsolutno niko ne može odoleti, odmah zapišite recept
Baklava je odličan izbor kada nam se prijede nešto slatko.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće
Komentari(0)