3 POSNE SALATE za slavu, od kojih je jedna i MIMOZA Jednostavne i jeftine varijante koje će Vas oduševiti (RECEPT)
Kako napraviti jeftinu salatu? Jednostavno, napravite njenu posnu verziju!

Da li ste čuli nekad za posnu Mimozu? U nastavku jedna od salata, biće i ona.
Kada su u pitanju posne salate za slavu, postoji mnogo recepata koji su ukusni jednako kao i mrsne varijante. U nastavku smo izdvojili tri klasične slane salate za slavu u posnoj varijanti: posnu rusku salatu, posnu mimozu i posnu krompir salatu.
Posna ruska salata sa kiselim krastavčićima i jabukom
Kako biste napravili posnu rusku salatu, sve što treba da uradite jeste da izbacite šunku i jaja. Dodajte kisele krastavčiće i sveže jabuke, a običan majonez zamenite posnim majonezom.
Možda vas zanima:

Kako da vam se slavski kolač ne "rascveta" po površini: Trik zbog kojeg zadržava belinu
Slava je nezamisliva bez tri glavna simbola – žita, vina i slavskog kolača.

Kako se čestita slava: Najlepše čestitke za svakog sveca
Kako se pravilno čestita slava i da li se reči koje upućujemo domaćinu razlikuju zavisno od slave - pročitajte!
Možda vas zanima:

Kako da vam se slavski kolač ne "rascveta" po površini: Trik zbog kojeg zadržava belinu
Slava je nezamisliva bez tri glavna simbola – žita, vina i slavskog kolača.

Kako se čestita slava: Najlepše čestitke za svakog sveca
Kako se pravilno čestita slava i da li se reči koje upućujemo domaćinu razlikuju zavisno od slave - pročitajte!
Možda vas zanima:

Kako da vam se slavski kolač ne "rascveta" po površini: Trik zbog kojeg zadržava belinu
Slava je nezamisliva bez tri glavna simbola – žita, vina i slavskog kolača.

Kako se čestita slava: Najlepše čestitke za svakog sveca
Kako se pravilno čestita slava i da li se reči koje upućujemo domaćinu razlikuju zavisno od slave - pročitajte!
Sastojci:
Možda vas zanima:

Kako da vam se slavski kolač ne "rascveta" po površini: Trik zbog kojeg zadržava belinu
Slava je nezamisliva bez tri glavna simbola – žita, vina i slavskog kolača.

Kako se čestita slava: Najlepše čestitke za svakog sveca
Kako se pravilno čestita slava i da li se reči koje upućujemo domaćinu razlikuju zavisno od slave - pročitajte!
Možda vas zanima:

Kako da vam se slavski kolač ne "rascveta" po površini: Trik zbog kojeg zadržava belinu
Slava je nezamisliva bez tri glavna simbola – žita, vina i slavskog kolača.

Kako se čestita slava: Najlepše čestitke za svakog sveca
Kako se pravilno čestita slava i da li se reči koje upućujemo domaćinu razlikuju zavisno od slave - pročitajte!
200 g krompira
200 g šargarepe
200 g graška
5 kiselih krastavčića
1 veća jabuka
200 g posnog majoneza
So i biber po ukusu
Priprema:
Krompir, šargarepu i grašak skuvajte i iseckajte na kockice. Kisele krastavčiće i jabuku takođe iseckajte, a zatim pomešajte sve sastojke.
Lagana krompir salata sa senfom i majonezom
Krompir salata odlično se slaže uz ribu na posnoj slavskoj trpezi. Sastojci ove salate za slavu vrlo su jednostavni i pristupačni, a njen ukus je fantastičan. Evo najlakšeg načina da napravite laganu i posnu krompir salatu koja će oduševiti sve vaše zvanice.
Sastojci:
1 kg krompira
1 veća glavica crnog luka
1 kašičica senfa
1 dl maslinovog ulja
1 veza svežeg peršuna
so i biber po ukusu
Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci. Pomešajte maslinovo ulje, senf, so i biber. Kada je krompir gotov isecite ga na kocke ili kolutove dok je još topao. Crni luk takođe isecite na komade željenog oblika. Pomešajte krompir i luk, prelijte dresingom i pospite sitno seckanim svežim peršunom.
Posna Mimoza
Ukoliko postite ili slavite posnu slavu, a jedan ste od favorita Mimoza salate, ne brinite. Mimoza salata se može spremiti i kao posna i biti neizostavna na vašem stolu, na dan vaše slave ili tokom posta. Za vrlo brzo vreme dobiće se Mimoza posna salata koja je izvanrednog ukusa.
Sastojci:
2 veća kuvana krompira,
300 g posnog majoneza,
3 kuvane šargarepe,
šaku seckanog praziluka,
300 g kupusa,
čen belog luka,
sirće, so, biber i ulje.
Biće vam neophodne tri činije, jer morate napraviti tri dela salate. U prvu činiju iseckajte krompir na kockice, praziluk na male kolutove, i sve to zajedno izmešajte i začinite sa sirćetom, uljem, soli i biberom. Nakon toga uzmite drugu činiju u koju ćete iseckati beli luk i izgnječiti, šargarepu isecite na kolutove i sve to začinite sa soli i uljem. Za treću činiju spremite svež kupus kao salatu i obavezno posolite i dodajte so i sirće.
Na samom kraju uzmite jednu veliku činiju i ređajte krompir, 100 g posnog majoneza, šargarepu, zatim ponovo 100 g majoneza, kupus i na kraju još jednom 100 g majoneza.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO:

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.

Orahovača kakvu su pravili naši preci: Ovaj tajni recept star sto godina se i danas koristi u manastirima
Ako volite domaće likere s dušom i istorijom, sada je pravi trenutak da pripremite orahovaču

Šta je BULGUR i kako se sprema? Preporučuje se u svim dijetama
Poreklom je sa Bliskog Istoka i jedan je od najstarijih oblika žitarica koje se koriste u ishrani čoveka.
Komentari(0)