RECEPT ZA BUREK SA JABUKAMA: Ideja za današnji doručak koji će vas oduševiti
Isprobajte recept za preukusan i neobičan obrok

Iz bakine kuhinje nam stiže recept za burek pripremljen na poseban način.
Burek sa jabukama - sastojci:
- 500 gr tankih kora
- 3 veće jabuke
- šećer po želji
- malo cimeta
- 1 vanilin šećer
- ulje
Burek sa jabukama - priprema:
Jabuke izrendajte i dodajte cimet, šećer, vanilin sečer i malo ulja. U flašicu sa prskalicom sipajte 50 ml vode i dodajte 1/2 praška za pecivo za prskanje kora.
Tepsiju okruglu veličine 26 cm premažite i stavite na dno jednu koru da vam ivice prelaze preko tepsije.
Tri kore saviti u harmoniku pa ređati jednu do druge na dno, poprskati vodom i uljem, pa odozgo stavite još dve, tri kore, zatim ulje i jednu šaku rendanih jabuka i tako do kraja. Pokriti sa tri kore i ušuškati burek.
Poprskati vodom i i uljem i peći na 200 stepeni C 45 minuta da lepo zarumeni. Seći vruću i uživati u sjajnom ukusu.

Nikad niste probali ovakvu prelivenu pitu: Bakin recept osvaja na prvi zalogaj, sa tanjira nestaje sve za tili čas
Majstorski recept kojem neće odoleti nijedna domaćica.

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.
Komentari(0)