ĆUFTE SA BRIONA Ručak koji je Jovanka spremala Titu (RECEPT)
IAKO su bili u prilici da uživaju u umeću najboljih kuvara sveta, Josip Broz Tito i njegova supruga su u trenucima odmora sami pravili omiljene specijalitete.

Recept Jovanke Broz za brionski krompir sa ćuftama nekadašnji predsednik Jugoslavije je obožavao. Budući da je reč o jelu koje se priprema brzo i jednostavno, recept Jovanke Broz danas je omiljen među brojnim domaćicama.
Sastojci:
- 1kg krompira
- 500gr mlevenog mesa
- 2 jaja
- 150 gr slaninice
- 250 gr rendanog kačkavalja
- 50gr maslaca
- 50ml ulja
- Origano, biber, suvi začin
- paradajz sos
Priprema:
Možda vas zanima:

"Znam zašto Jovanka i Tito nisu imali decu": Sestra Nada je sa njima živela 25 godina u sobi do sobe i sve je znala
Ispovest Nade Budisavljević, rođene sestre Jovanke Broz o tome kako joj je sestra saopštila da se udaje za Tita, do toga zašto par nije imao decu

Jovanka Broz njemu otkrila svoje najdublje tajne, ali ga zaklela da ništa ne priča dok ne umre: Izdaja kakva se ne pamti
Jovanka Broz - dama koja je mogla da promeni tok istorije, a onda je surovo ućutkana.
Možda vas zanima:

"Znam zašto Jovanka i Tito nisu imali decu": Sestra Nada je sa njima živela 25 godina u sobi do sobe i sve je znala
Ispovest Nade Budisavljević, rođene sestre Jovanke Broz o tome kako joj je sestra saopštila da se udaje za Tita, do toga zašto par nije imao decu

Jovanka Broz njemu otkrila svoje najdublje tajne, ali ga zaklela da ništa ne priča dok ne umre: Izdaja kakva se ne pamti
Jovanka Broz - dama koja je mogla da promeni tok istorije, a onda je surovo ućutkana.
Možda vas zanima:

"Znam zašto Jovanka i Tito nisu imali decu": Sestra Nada je sa njima živela 25 godina u sobi do sobe i sve je znala
Ispovest Nade Budisavljević, rođene sestre Jovanke Broz o tome kako joj je sestra saopštila da se udaje za Tita, do toga zašto par nije imao decu

Jovanka Broz njemu otkrila svoje najdublje tajne, ali ga zaklela da ništa ne priča dok ne umre: Izdaja kakva se ne pamti
Jovanka Broz - dama koja je mogla da promeni tok istorije, a onda je surovo ućutkana.
Krompir skuvajte. Dok se krompir kuva napravite ćufte od mlevenog mesa, sitno seckanog luka, slaninice i začina. Kuvan krompir izmešajte sa maslacem i napravite pire. Pire krompir stavite u vatrostalnu činiju na dno, preko stavite paradajz sos sa začinima, pa preko ćuftice i zapecite oko 20 minuta na 200 stepeni Celzijusa. Preko ćufta stavite rendan kačkavalj i zapecite još oko pet do 10 minuta.

Jagode su najprljavije voće i mogu biti jako opasne: Postoji samo jedan način da ih dobro očistite
Pranje jagoda nije samo pitanje higijene, već važan korak ka zdravijem životu, posebno u vreme kada bezbednost hrane nije zagarantovana. Temeljno pranje uklanja štetne materije, produžava svežinu i smanjuje rizik od bakterijske kontaminacije – sve uz vrlo malo truda.

JELA SE RUKOM, BEZ ESCAJGA Pogača od koprive u tiganju, poznata i kao „zelena lepinja“
Zaboravljeno jelo iz siromašnijih domaćinstava koje se pripremalo kad ima brašna, ali nema mleka i jaja – a koprive ima svuda.
Pravi, starinski doručak: Svi su zaboravili ovo jelo, a toliko je ukusno i izdašno – daje energiju za skoro ceo dan
Filija se može servirati i topla i hladna

U smesu za proju uvek dodajte 2 tajna sastojka: Neće se mrviti i duže će ostati sočna i sveža
Proja je starinsko jelo koje se sprema jednostavno i od jeftinih sastojaka

Ova teleća čorba je Srbima najomiljenija! Stvorena za svečane prilike, istovremeno greje telo i dušu
Savršena je za svečane prilike.
Komentari(0)